dilluns, 7 de març de 2011

Greix i espoli

Les protestes per les retalladades aniran a més. Oriol Pujol diu que la gent entén les retallades, però jo crec que les entén... fins que els afecta a ells. I afectaran a tot arreu: a les escoles, les universitats, la sanitat o les inversions en infrastructures. A tot arreu.

El PSC ha començat a disparar: Joan Ferran "CiU TINDRÀ BREGA ...NO HO DUBTIN" i Miquel Iceta "Plantem cara a les retallades!", amb links interessants, com aquest, aquest o aquest. I tots els partits (inclòs el PP, com Fernández Díaz des de l'Ajuntament), els sindicats i molts articulistes s'apuntaran a la denúncia.

Davant d'això proposo al Govern que expliqui, per cada retallada, si la fa perquè hi ha "greix" (és a dir, que inclòs en època de bonança, s'hauria de fer) o si és fruit de l'espoli (és a dir, que amb un finançament just no caldria fer aquesta retallada).

I als que denuncien les retallades, que expliquin d'on treuien els diners per evitar-la.

Això va a més, i el Govern té una arma molt potent que seria genial que algun dia utilitzés: l'espoli fiscal és de 20.000€ milions a l'any, 60€ milions al dia, 3.000€ per català a l'any.

Greix o espoli per cada retallada. I acabem amb l'espoli.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs Salvador, si l'espoli fiscal només és de 20.000 € a l'any tampoc és "para rasgarse las vestiduras" :-)

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Corregit, gràcies pel comentari!

Anònim ha dit...

Alerta perquè hi ha enemics de la nació catalana, com Vidal-Quadras, que diuen que els hem de donar les gràcies que no estiguem pitjor. Mireu què deia ahir a Intereconomía: «[...] ¡Ahora fijaros qué mentalidad tan cerril y tan imbécil, cuando Cataluña está beneficiándose, precisamente en la crisis, de ser española! Y sin la cobertura de España, ¿dónde estarían? ¡Estarías pidiendo limosna por las esquinas, hombre! O sea, con ese rollo del déficit fiscal y todo eso, es al revés, o sea, lo que les pasaría, si no fueran parte de España hoy... Está quebrada la Generalitat, está quebrada. ¡Está quebrada por sus dispendios, sus despilfarros y sus corrupciones! Y gracias que tienen detrás al estado español, que aunque anda un poquito cojitranco, pero todavía... Gracias a eso, todavía alguien les fía. Ahora imagínense si estuvieran solos. [...]» Ho dic perquè sóc de Badalona i aquí ja veiem les orelles al llop. Si aquest discurs es va repetint als mitjans...

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Anònim, Vidal-Quadras exagera, és clar, però és cert que cal gestionar molt millor els diners públics del que s'ha fet fins ara.