dilluns, 17 de juny de 2013

Comentari de "Catalunya Last Call" a e-notícies

Xavier Rius, d'e-notícies (un dels mitjans que, tot sigui dit, més cas ens feia quan vam començar amb el Col·lectiu Emma) ha escrit l'article "David Madí tenia raó" sobre la decadència de Catalunya.

En l'article cita a "Catalunya Last Call" i li ho agraeixo:
(...) Per això és important que ara que dos autors com David Boronat i Salvador Garcia Ruiz hagin publicat "Catalunya Last Call" (Viena Edicions). Al David no el conec personalment, però al Salva me'l vaig trobar a Vic el dia de la consulta sobiranista fent de Ciceró del corresponsal del Financial Times. A més és l'ànima del col·lectiu Emma, que fa més per la imatge exterior de Catalunya que tot el Diplocat junt. Per tant, no és sospitós de botifler.

Finalment algú, des del sobiranisme, diu coses tan òbvies com que "les coses estan magres, però no s'hi val queixar-se i no fer res". Però sobretot fan una crida a "prou de mirar a Madrid" (pàg. 9). Fins i tot diuen alguna heretgia en els temps que corrent: "gairebé tots els pobles es creuen el melic del món. Els catalans també" (pàg. 53).
Jo no crec que Catalunya estigui en decadència o, en tot cas, crec que això és remuntable.  I que s'ha acanat l'hora de queixar-se.