dilluns, 20 de maig de 2013

Contra la independència, petit qui peti

Llegeixo via e-notícies que un dels cantants d'Estopa diu que "en un referèndum votaria que no, però sense massa arguments". Doncs ho trobo molt bé.

A veure: jo sóc independentista perquè sí. Ho sóc ara que tingui clar que és l'única sortida pel nostre país i ho era abans de conèixer els avantatges que suposa pel nostre país. I molts altres, de forma anàloga, són contraris a la independència tot i que sortim guanyant. Molt legítim, tant com la meva posició.

Els independentistes hem de convèncer als no independentistes per ser una ampla majoria, però respectant sempre aquells que, passi el que passi, sempre s'oposaran. Sobretot quan respecten el dret a decidir i pensen, com aquest cantant d'Estopa, que "si a Catalunya es decidís la independència, no som qui per negar-la. La democràcia és respectar la decisió de la majoria. Si fos independent, jo seguiria al meu Baix Llobregat".

P.D. Crec que, en termes de respecte a les posicions contràries, el independèntistes anem molt per davant dels no-independentistes...

3 comentaris:

@jofesan ha dit...

Exacte.

Som democrates, respectem als altres i sabem que es que ens trepitgin els nostres drets, no podem fer el mateix, com mai no ho hem fet.

Però crec que ara és l'hora de fer una #DUI, i després consultar al poble si li sembla bé, no em fa por la democràcia.

Josep ha dit...

Els contraris votaran que no perquè pensen que hi perdran. No emboliquem la troca ni deixem que ens aixequin la camisa.

Constantí Montsó i Cadena ha dit...

La diferència és que tu, al marge de les preferències, tens arguments econòmics, polítics i socials.

Ell ni s'ho ha plantejat.