diumenge, 9 de desembre de 2012

Animar la tropa i convèncer als indecisos

Tinc la sensació que molts independentistes (almenys molts del meu entorn) estan desanimats des del dia de les eleccions, i cada dia ho estan més. Quan ho racionalitzen conclouen que el país ha votat pel dret a decidir i per la independència, però que serà més difícil aconseguir-la del que havien pensat i previst el dia abans de les eleccions (tot i que fa tres mesos ningú pensava que estaríem tan aprop). I a més hem constatat el pes del vot unionista i hem tingut un “tast” del que arribarà a fer l’aparell de l’estat per impedir que el procés tiri endavant.

Vaja, que molts estan desanimats. I per tant rectifico el que vaig escriure la setmana passada: cal prioritzar esforços en els indecisos i els no convençuts, però també cal seguir fent accions per animar la tropa dels convençuts, ja que ells són el motor del projecte i els millors prescriptors que tenim. Per això sí que seguiré fent xerrades (si em conviden) i accions per entorns convençuts.

Per cert, la societat civil hem de seguir treballant i apretant, però ara són el Govern i ERC qui han de liderar el procés (i animar la tropa i convèncer als indecisos). Un primer pas seria una compareixença conjunta, solemne, del President Mas i de l’Oriol Junqueras, una vegada tanquin el pacte.

Crec que estem en les millors mans possibles, i una posada en escena així seria la millor forma de visualitzar-ho.

P.D. Com va això de l'exèrcit de voluntaris?