diumenge, 7 d’octubre de 2012

El discurs de l'odi

Estic molt content pel camí per a l'estat propi que ha començat el nostre país (com deia, vertigen i molta il·lusió).  Però també estic preocupat.

La preocupació ve pel discurs de l'odi (d'una part) d'Espanya que pot tenir conseqüències fatals.  A l'agost vam denunciar-ho a la comunitat internacional des del Col·lectiu Emma ("The world should be paying attention to hate speech in Spain (Notes on the recent death threats against a Catalan Olympian)").  I des de la Diada aquest discurs s'ha multiplicat exponencialment: des de les amenaces de militars retirats, d'associacions de militars, de Pedro J. o de Vidal Quadras, fins al surrealista article a El Mundo que dóna a entendre que els catalans vam matar a Jesucrist.

Passa a tots els nivells: de forma anònima per Internet (com l'escrit "A mis amigos españoles" que no sé com ha acabat en un foro d'Internet i ha generat +350 comentaris, la majoria, insultant-me) i de forma pública i desacomplexada, com els exemples que citava.

S'està alimentant un discurs de l'odi cap els catalans que pot acabar molt malament.  I no em refereixo només a un boicot a les empreses catalanes, a una ofensiva reguladora i centralitzadora contra interessos catalans, o una violència verbal cap els catalans, sinó en agressions físiques violentes.  Sí, això em preocupa.

Ho dic com a prevenció, no per a què el procés s'aturi.  Al contrari, el que cal fer és accelerar-lo i acabar-lo quan abans millor.  I esperar que aquesta preocupació sigui compartida pel Conseller Puig i els Mossos (suposo que és així).

Com deia fa un parell de mesos, que sigui paranoic no vol dir que no em persegueixin ("Independència i aparells de l'estat").

P.D. Més enllà del discurs de l'odi, també em preocupa que els aparells de l'estat s'infiltrin en l'independentisme i facin una acció violenta per desprestigiar tot el moviment, o que molts independentistes (començant per dirigents del Govern) tinguin la convicció que els seus mòbils i emails estan intervinguts.

2 comentaris:

David Aragonès ha dit...

Referent al teu PD. , el dijous al vespre una seu del PSC de ciutat vella va ser assaltada, jo com tu opino en que els deu encaputxats eren si més no sospitosos d'alguna cosa estranya, més enllà d'una ideologia ultra, eren mercenaris.
Intentar deslegitimar el moviment pacífic independentista serà una de les màximes del nacionalisme Cañí. També com tu espero que Governació i Interior ho tinguin considerat.

Miquel ha dit...

Salvador, jo penso que, hores d'ara, els mòbils i els correus de moltíssima gent estan intervinguts. Ara bé això no ens pot aturar i hem de ser prou espavilats com per treballar i lluitar sabent'ho.