dimecres, 15 d’agost de 2012

Tuits, turistes i retallades

No es poden deslligar les retallades de l’espoli fiscal, un error que es comet massa sovint, tant per part del Govern (sobretot al principi, quan només responsabilitzava les retallades a l'herència del tripartit, i per això em vaig fer un fart de repetir el lema "ni greix ni espoli"), com de l'oposició, sindicats inclosos, amb l'honrosa excepció de la Intersindical-CSC.

He llegit a l’ARA la notícia "UGT i CCOO ignoren dèficit fiscal català en la campanya contra les retallades per a turistes" (aquest és el folletó que repartien) i he fet la següent piulada:
Salvador Garcia-Ruiz ‏@salvagarcia
"UGT i CCOO ignoren dèficit fiscal català en la campanya contra les retallades per a turistes" Jo, Intersindical @I_CSC
(Fa uns mesos vaig votar per primera vegada a unes eleccions sindicals, a la UPF, i ho vaig fer per la Intersindical i per cert, van (vam) guanyar!).

Arran aquesta piulada s’ha generat la següent resposta d'un sindicalista que no conec:
El IsrÅ!☀☁☂☃ ‏@ijalvarez 
@salvagarcia excuses sempre excuses per no sortir al carrer la vostra unica iniciativa es criticar sindicats, aneu a cagar #prouretallades
I davant aquesta “càrrega de profunditat” (?!) que he repiluat, s’ha generat una resposta i més debat:
Xavier Codó @xaviercssc 
@ijalvarez @salvagarcia quan hi ha diners, no calen retallades, company!!

El IsrÅ!☀☁☂☃ ‏@ijalvarez 
@xaviercssc @salvagarcia que torni l'impost de succesions, augmentant la pressio fiscal als rics i no caldran #retallades #prouretallades

Salvador Garcia-Ruiz ‏@salvagarcia 
@ijalvarez @xaviercssc És comptatible recuperar successions, +impostos, etc, amb denunciar dèficit fiscal. Insisteixo: Intersindical @I_CSC

El IsrÅ!☀☁☂☃ ‏@ijalvarez 
@salvagarcia @xaviercssc @I_CSC per tant no entenc la critica a una acció, no anem enlloc així. Estic orgullos de militar a @ugtcatalunya

I aquí no podia respondre en 140 lletres: no només no podem deslligar les retallades de l’espoli fiscal. És que a més queixar-se als turistes per les retallades, sense explicar l’espoli, ens equipara amb els espanyols i ve a dir “vull seguir mantenint el MEU estat del benestar amb els VOSTRES diners”. I justament el que hem d’explicar, aquí però també a fora, és que els catalans volem viure d’acord a les nostres possibilitats, ni més ni menys.

És molt legítim criticar al Govern. Jo també ho faig quan cal, sempre m’he oposat a l’eliminació de l’impost de successions, i cada vegada simpatitzo més amb algunes crítiques a algunes retallades. Però posem sempre les coses en perspectiva i no oblidem l’espoli fiscal.  I sobretot, quan ens expliquem al món, intentem diferenciar-nos dels PIGS.

2 comentaris:

Josep ha dit...

Se'n fa prou divulgació del dèficit fiscal? Arriba a tothom? Com que hi ha qui el continua negant o minimitzant
http://breu.bulma.net/stats.php?l15023
seria bo que s'expliqués del dret i del revés, perquè es continua dient que és cosa dels «nacionalistes», s'haurien de rebatre arguments. El Govern?

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

totalment d'acord, s'ha d'explicar necara més