dimarts, 7 d’agost de 2012

Independència i aparell de l’estat

La coincidència del congrés de CDC apostant (a la convergent) per l’estat propi i l’aprovació pel Parlament de la proposta de Pacte Fiscal ha coincidit amb la sortida a la llum d’escàndols (nous, com la ITV, o noves revelacions, com el Palau de la Música) relacionats amb Convergència. I Convergència ha respost dient que són falsedats per posar dificultats al "camí sense retorn cap a la llibertat" que han iniciat.

No seré jo qui defensi a Convergència: si algú ha delinquit, qui sigui, espero que vagi a la presó, i si s’han fet coses legals però no ètiques, que tingui conseqüències. I els indicis dels casos Palau i ITV no pinten bé i espero que si l’han fet la paguin. Dit això, sí que crec que aquí darrera hi ha els aparells de l’estat que busquen amenaçar Convergència en un moment crític pel nostre país.

No podem oblidar que Espanya té un sistema judicial polititzat i al servei del govern de l’estat: no és casualitat que el cas ITV sortís exactament l’endemà del famós Congrés de CDC, ni que el jutge del cas Palau demanés la fiança de 3,2€ milions a CDC la setmana del Pacte Fiscal. Com tampoc crec que sigui casual la imputació de Joaquim Boixareu en el cas Urdangarín (per què ell i no altres empresaris, o la mateixa Infanta, col·laboradora necessària?) o la provocació que la Policia Nacional escorcollés la seu dels Mossos buscant unes proves. Alguna casualitat, potser sí, però tot?  Són amenaces que venen a dir: “esteu jugant amb foc.” I segur que n’hi ha més, que ja han sortit i no coneixem, o que aniran sortint si s’avança, ni que sigui tímidament, cap a l’estat propi. I si no, per què pensen alts dirigents del Govern, de CDC o de l’independentisme, que tenen les seves comunicacions intervingudes?

La independència és un embat a l’estat i molts prendran (prendrem) mal. Això és part del joc. El problema greu, però, és que les amenaces es basin en fets reals que ens fan sortir els colors: és a dir, el problema no és que s’utilitzin els casos Palau o ITV, sinó que aquests siguin certs. O l’independentisme “tradicional”, que fa temps que segur que està infiltrat pels serveis secrets, però els grans “xous” que ha tingut fins ara han estat per mèrits propis (amb els serveis secrets rient i esperant a activar-se quan arribi el moment).

Enfrontar-se a l’estat té riscos i costos. Tinguem-ho present, fem bé les coses, i esperem que el Govern (en la mesura que pugui) ens defensi. I amb sentit d’estat (català) defensem les nostres institucions: per això em va agradar molt que ERC no recolzés que el President Mas anés al Parlament a donar explicacions pel cas Palau. Protegim al nostre President mentre sigui President, a la francesa, passant tots els comptes necessaris quan deixi de ser-ho, però no abans (l’única raó per la qual es volia que comparegués al Parlament per aquest tema era per desgastar la institució la setmana del Pacte Fiscal, fent el joc a l’aparell de l’estat).

No sé de qui és la frase “que sigui paranoic no vol dir que no em persegueixin”. Doncs això.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

el comentari diría que és d'en Mark Twain

Manel Bargalló ha dit...

Salvador sembla com si ens haguéssim posat d'acord

http://blogspersonals.ara.cat/desdelesgermanies/2012/07/26/el-guio-per-la-independencia-la-quarta-resposta-despanya-es-comencar-a-fer-efectiu-les-demandes-judicials-contra-cdc/

Endavant les atxes!!

Candide ha dit...

"Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you." El primer ús literari d'aquesta frase pot ser de Joseph Heller, precisament en el seu llibre Catch-22.

Jo crec que s'ha de venir amb una mica més de proves que l'observació superficial que la justícia està polititzada, i alguna coincidència en el temps.

Concidències que, per cert, no són tan senzilles. El cas Campeón bull des de l'any passat, i els primers indicis de que hi havia una trama ITV/Pujol es van publicar abans del congrés de CDC. Igualment, el cas Palau també ja tenia recorregut quan, una setmana abans de la votació del pacte fiscal es va demanar la fiança de 3,3 millions.

Les teories de conspiració són tan atractives perquè ho expliquen absolutament tot amb el mínim esforç. Però són ridícules, perquè demanen una coordinació superior a la normal i un secretisme absolut que mai es dóna.

D'igual manera podria dir que ERC ha obert milers de comptes Twitter per fer veure que la resta d'Espanya odia els catalans, i que ha enviat alguns dels seus afiliats per fundar Reagrupament i SI, per fer la feina bruta que en Mas necessita per pressionar Madrid i el seu propi partit.

Tot sota la direcció de Mas, és clar, qui sempre volia una coalició amb ERC perquè sempre volia la independència, i, sobretot, liderar-la.

De fet, crec que era Mas qui ha subornat alguns fiscals i jutges per atacar CDC. Així pot convèncer els catalans de que hi ha una conspiració contra ell, i per tant contra Catalunya. Sembla que molts s'ho creuen. Funciona, doncs deu ser veritat.

Dessmond ha dit...

Proves de l'observació més que superficial i d'una font que, si d'alguna cosa no presumeix és de convergent: http://www.directe.cat/noticia/224318/el-cni-darrera-el-cas-de-les-itv?fb_action_ids=3137997429484&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%223137997429484%22%3A10151082878026306%7D&action_type_map=%7B%223137997429484%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Candide ha dit...

Fantàstic, Dessmond! El cas és que em guardava jo aquest article per una eventual resposta com a mostra de la paranoia.

És un article absolutament buit de contingut. I la font tan poc convergent, com tu dius, és un e-diari molt a prop de ERC, partit que ja ha mostrat el seu interés de salvar CiU per entrar en coalició.

No fotem, eh. Una mica més de serietat.

mai9 ha dit...

Candide, la teva demanda de purisme és... càndida. :P

lino ha dit...

Doncs jo crec q es CiU que en moments dificils x ells pel que fa a casos de corrupció, s'apunten mes q mai al carro de la independència x tenir una excusa i poder dir "ens criminalitzen perque volem seguir un cami diferent".
Crec q si han fet les coses malament ells, son ells qui han de passar comptes i x tant compareixer. Crec q els catalans som prou intelogents x entendre q el carrec de president de CAT va diferenciat del de president de CyU i sino la tv3 (eina de propaganda), ja se'n carregaria de deixar-ho clar.
Amb tot això al final resultara q tots se'n aniran sense condemna de cap tipus i sino ja ho veurem...
I finalment només dir que CiUfail acabara per embrutar tota aquella gent q vulgui la independència amb tot aquest tema. A ells no els interessa el poble, el venen a la primera de canvi....

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Gràcies a tots per les reflexions

Candide, més enllà de les casualitats o no, sóc inflexible amb la corrupció, i amagar-se darrera la senyera només serveix per embrutar la senyera

Candide ha dit...

Jo et crec, Salva.