dijous, 5 de juliol de 2012

Salvador Alsius, CAC i Operació Garzón

CiU ha triat pel CAC (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) a Daniel Sirera enlloc de Salvador Alsius. És a dir, per una institució que té com a “principis d'actuació la defensa de la llibertat d'expressió i d'informació, del pluralisme, de la neutralitat i l'honestedat informatives” en el camp de la comunicació audiovisual, ha preferit un polític del PP i la FAES, Daniel Sirera, davant d’un periodista com Salvador Alsius.

Això és un exemple més que per desprestigiar les institucions catalanes no cal ajut extern: no tots els mals venen de Madrid. I una nova mostra de coherència de CiU per facilitar que el PP posi cullarada a TV3, després del recent pacte CiU i PP a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. I ja sabem què faria el PP amb TV3 i el català (a la tele i arreu) si estigués a les seves mans: gràcies a aquests pactes, ara hi estan més aprop.

Curiosament m’ha vingut al cap que no és la primera vegada que Salvador Alsius ha estat defenestrat. Ho va ser l’any 1992 (també per CiU) per l’Operació Garzón (com explica David Bassa, recomano el seu llibre "Operació Garzón", tinc moltes ganes de veure el documental), ja que va tenir la valentia d'entrevistar a un torturat: conseqüència, va passar de presentar el Telenotícies Migdia al del Cap de Setmana, i d’allà a la crònica social . Això de tenir una premsa lliure no ho portem gaire bé.

Jo estic per l’estat propi, però si mentrestant aconseguíssim una autonomia de qualitat també faríem un gran pas endavant.