diumenge, 15 de juliol de 2012

El Bundesbank apunta a les regions

Just because they really are out to get you doesn't mean you aren't paranoid (Steven Brust)

El President del Bundesbank, Jens Weidmann, afirma que, després de la reforma financera, el govern espanyol ha de fer "noves accions" ("Spain needs reform beyond banks, Weidmann tells Boersen-Zeitung").  A on? (la negreta és meva).
The European bailout for Spanish banks would be more effective if aid conditions extended to the country’s economy, Weidmann said. He cited high unemployment and problems in Spain’s regions as signaling a “considerable need” for further action, according to the interview.
Efectivament: mercat laboral (com vaig dir, crec que pressionen per una nova reforma) i, com no, les regions.  O dit d'una altra forma, el president d'una institució que marca el romb de les reformes que ha d'implantar el govern espanyol indica que una de les dues grans accions pendents de realitzar és controlar molt més a les autonomies.

Ho dic, a risc de repetir-me, perquè si l'estratègia internacional és explicar l'espoli i el pacte fiscal, la resposta en el millor dels casos serà de comprensió (i ja està) i, en molts altres, que simplement gastem menys.

El model és Escòcia i no Padània.

P.D. No em costa gaire imaginar a Rajoy contestant-li "la reforma laboral de moment no, però per les regions no pateixis, que ja les estem apretant i anem a més".  Ni a Montoro, amb la seva brutal xuleria, utilitzar aquest argument no tan sols per negar el pacte fiscal (que ni tan sols se li passa pel cap) sinó per exigir i imposar noves retallades i control a les autonomies, començant per Catalunya.