divendres, 22 de juny de 2012

Catalunya en positiu - Stoker i "Tots els noms de Barcelona"

Ahir l'amic Toni Massanés (el crack director de la Fundació Alícia) em deia que li fa "por" llegir el meu blog per les meves (preocupants) anàlisis econòmiques. Alternatives:
  1. Que deixi de llegir el meu blog 
  2. No escriure anàlisis negatives
  3. Escriure també coses positives 
Com no em puc permetre perdre cap lector (i menys algú com el Toni), ni vull deixar de compartir el que penso (que sovint és preocupant), intentaré escriure més en positiu. I és que, com he anat explicant altres vegades, Catalunya té un gran potencial, sobretot gràcies a emprenedors que se la juguen i arrisquen.

Un nou exemple: l'amiga Artemisa, després de vàries iniciatives emprenedores, ha creat l'editorial Stoker Books i acaba de publicar la seva primera novela, "Tots els noms de Barcelona", de David Izquierdo (potser el coneixeu, és periodista de TV3).

Història molt suggerent:

Hi ha una llegenda centenària que diu que pel subsòl de Barcelona hi passa un riu.  Explica que les seves aigües corren sota els fonaments de la Barcino romana, desembocant mar endins.
A finals del 2010 un equip d'historiadors i arqueòlegs del museu d'història troben indicis de l'existència de l'existència d'aquest riu secret i se submergeixen en les catacumbes de la ciutat antiga per trobar-lo.  
El que descobreixen, però, resulta ser trascendental pel passat, el present i el futur dels habitants de la metròpoli mediterrània.
Aquí teniu el teaser:Aviat estarà a les llibreries, però també el podeu comprar a Amazon clickant aquí.  I
, clickant aquí, seguir-lo via Facebook.

Començar una nova aventura emprenedora, i més en un moment com l'actual, té molts riscos. I fer-ho creant una editorial i publicant un llibre en català d'un escriptor novell, encara més. 

Funcionarà? No ho sé, espero que sí. Si funciona, millor per la Artemisa: fama i (potser) diners. I si no, reconeixement igualment, per ella i per tots els emprenedors que arrisquen els seus diners.

Fins ara tenia un editor preferit (l'amic Quim!). Ara en tinc dos.

Toni, aquí tens una notícia positiva. I el país en té moltes més. No podem amagar la greu situació econòmica que ens envolta però tens raó que també hem de compartir les grans iniciatives que fan que el país, a pesar de tot, vagi endavant. Espero que ara, almenys, compris un parell d'exemplars: un per a tu i un altre per regalar.

De fet és una petició pels lectors del blog: ajudem a la Sabina i comprem el seu llibre.  Ho podeu fer clickant
aquí.  Us agradarà.  I si no és així, la propera vegada no em feu cas :)

P.D. Quins són els noms de Barcelona?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Salva,

Fem pais també en castellà.

He podido comprar uno de los primeros ejemplares...y apenas me ha durado cuatro dias!! El libro engancha y se lee muy rápido. Edición elegante y cuidada.
Además de la intriga de la novela, bien narrada, el libro es muy recomendable para amantes de Barcelona y de su Historia:muchos detalles curiosos por descubrir!

Felicidades al Autor, y a la Editora.