dijous, 10 de maig de 2012

La intervenció d’Espanya (II)

Fa dues setmanes escrivia sobre la inevitable intervenció d’Espanya (al blog i a Vilaweb). La meva hipòtesi era que la intervenció seria limitada al sector financer en termes econòmics però amb capacitat per intervenir en tota l’economia.

Crec que ja hi som.

De fet la intervenció no és només inevitable sinó urgent. No és només un problema de falta de diners per completar la reestructuració financera sinó també per la incapacitat per resoldre els problemes econòmics de l’estat. L'estat segueix finançant-se amb respiració artificial i la Comissió Europea tampoc es creu (jo tampoc) que complirà l'objectiu de dèficit públic.  Dictadura de la incompetència, també a Espanya. Per sort Espanya és un problema per tot Europa (!) i per això ens han intervenir, espero d’hora que més tard.

La intervenció tindrà un preu necessari però dolorós: no poden deixar diners a canvi de res, sobretot tenint en compte la manca de credibilitat de les institucions espanyoles. Voldran transparència i saber a on i per a què es dediquen els diners.

I tot i que la intervenció sigui limitada al sector financer imposaran altres condicions d’austeritat i respecte les autonomies que, per cert, al govern espanyol li anirà molt bé.

Això és bo o dolent per Catalunya? Dolorós sens dubte, però pitjor que la situació actual no ens pot anar.

Quan serà?  Ni idea, però quan abans millor.