dimarts, 1 de maig de 2012

Catalunya en positiu - Wineissocial

Hi ha punts per l'optimisma. No massa, però n'hi ha. Un d'ells són els emprenedors del país, que arrisquen i se la juguen.

Entre ells el Manel Sarasa, un amic que ha començat una nova aventura amb Wineissocial, una empresa que vol apropar vi de qualitat a tothom. El funcionament (extret d'un article al diari ARA):
Wineissocial s'encarrega de fer un senzill qüestionari a l'usuari gràcies al qual poden aconseguir el nostre perfil de tast. Amb aquest perfil, els seus sommeliers ens recomanen cada mes dues ampolles de petits cellers no coneguts pel gran públic. El preu per subscriure's a aquest servei no arriba als vint euros. Si ens agraden els vins que ens recomanen els sommeliers, tenim l'oportunitat a final de mes de comprar-los directament al celler mitjançant Wineissocial per un preu exclusiu.
I un vídeo sobre com funciona:



Wineissocial ja ha fet una primera ronda de finançament i ha aconseguit inversors de luxe, com els socis de Privalia i altres vinculats a fons de capital risc (veure aquí).

Aquesta no és la primera aventura del Manel i del seu soci Josep Mitjà, que ja han fundat i/o invertit en vàries empreses, com Open Bravo, Teambox i Wuaki.tv (en aquesta darrera em va convidar a invertir, i la poso com exemple als meus alumnes de com els emprenedors busquen friends, fools & family per finançar els seus projectes). És fonamental triar bé els socis que un vol tenir a la pròpia empresa, i el Manel sempre parla de la sort que ha tingut amb el Josep. I per Wineissocial també té el que sembla que són dos grans socis, com Ferran Centelles, sumiller d'El Bulli, i Thomas Kissler, exdirectiu d'Almirall.

I per cert, és un gran speaker: cada any el convido a la meva classe d'Economia de l'Empresa de la UPF i és un dels ponents que més agrada.

Si el país se'n surt serà gràcies a gent com el Manel i molts altres, que arrisquen i creen empreses.

P.D. Dóna't d'alta a Wineissocial, és mooooooolt senzill i ràpid.

P.D. Manel, us animo a que tingueu també la web en català.