dissabte, 7 d’abril de 2012

Reforma de la sanitat i l'educació

El ministre De Guindos ha explicat a Frankfurter Allgemeine que vol reformar la sanitat i l'educació. Per fer què? No idea. Però sanitat i educació no és competència de les comunitats autònomes?

La responsabilitat de Catalunya és defensar l'autogovern, però també defensar una sanitat i educació excel·lent, eficient i equitativa. I per part de l'estat, si volen reformar sanitat i educació, podrien començar per suprimir els ministeris (i funcionaris i depesa) coresponent. Per què ho necessiten si no té competències?

I tornant a l'article de Carles Boix ("Cent dies frívols") que recomanava ahir, potser una opció seria recuperar competències, incloent sanitat i educació, de (gairebé) totes les autonomies:
Cal reformar el sistema autonòmic, absorbint totes les autonomies invertebrades que corren per Espanya i, alhora, pactant un sistema foral amb Catalunya.
I tornant a Catalunya: els catalans hem de defensar que la Generalitat gestioni sanitat, educació i tot plegat no només per patriotisme, sinó també perquè fent-ho nosaltres mateixos els resultats són molt millors.