diumenge, 15 d’abril de 2012

Mapa d'emprenedoria mundial: i Barcelona?

Un interessant article a TechCrunch ("Silicon Valley, London, NYC: Startup Genome Data Reveals How The World’s Top Tech Hubs Stack Up") publica un ranking dels 25 principals ecosistemes emprenedors al món. Barcelona no hi apareix (ho encapçalen Sillicon Valley i Nova York; Madrid surt en el número 14).

Aquest ranking ha rebut força crítiques, ja que Boston apareix en la posició 18 (i hauria de ser de les primeres), o Berlín en la posició 17, darrera d'altres ciutats europees menys emprenedores. Dit això, és un punt de referència important en el que no hi som.

No panic: hi ha altres rànkings en els que sí sortim, com aquest també sobre hubs d'emprenedors (basat en dades de Crunchbase) en que Barcelona apareix en la posició 22, o en la llista de ciutats més emprenedores del món, en la posició 19.

No panic, però no ens relaxem i fem-hi molt més: emprenedoria i innovació són les lligues que Barcelona i Catalunya han de jugar (i guanyar!).

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Em sorpren, perque si hi ha una cosa en que Barcelona, dins de les seves limitacions, és bastant reconeguda a Europa és en el tema de l'empreneduría, sobretot en temes d'internet. No fa gaire la revista Wired va publicar un article sobre European startup hotspots i Barcelona hi tenía un lloc destacat, també va sortir en un reprotatge similar del Wall Street Journal i en una conferencia de bastant nivell fa poc també vaig sentir anomenar Barcelona com una de les cituats més destacades en aquest ambit (aixo si, en un segon esglaó bastant per darrera de Londres i Berlín), aqui els links per a qui li interessi:

http://blogs.wsj.com/tech-europe/2011/09/30/barcelonas-30-second-start-up-pitches/

http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2011/09/european-startups/barcelona

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Gràcies pels links! En tot cas, el missatge és que no ens podem despistar!