dilluns, 16 d’abril de 2012

La responsabilitat dels catalans

És genial això de culpar a altres de les responsabilitats pròpies. El cap de setmana el New York Times criticava a Merkel per imposar mesures extremes d'austeritat a Espanya  ("An Overdose of Pain"). Merkel, la gran culpable!!!!!!! I la responsabilitat dels governs espanyols, abans ZP i ara Rajoy? O Grècia, que ens fa molta llàstima, però que portava molts anys enganyant en la seves finances públiques.

I també aplica als catalans: ahir deia a propòsit de l'espoli dels catalans via museus "la pregunta no és però per què ho fa l'estat sinó per què ho permetem els catalans". I és que cada vegada tinc més clar la responsabilitat dels catalans en permetre i col·laborar en l'asfíxia que ens fa l'estat. Ens espolien, d'acord, però nosaltres ens deixem.

El Congrés espanyol té 47 diputats catalans i divendres passat 27 d'aquests diputats (CiU + PPC) van donar suport a les mesures econòmiques de Rajoy. I la legislatura passada les grans votacions (pensions i reforma constitucional, que implicaven la intervenció formal d'Europa si no s'aprovaven) van tenir el suport de 35 (PSC-PSOE i CiU) i 33 (PSC-PSOE i PPC) diputats catalans respectivament.

I a Catalunya CiU i ERC, tot i sumar majoria absoluta, són incapaços de posar-se d'acord, ara, fa uns anys, i fa molts anys.  I així ens va.

Vaja, que els catalans tenim el que ens mereixem o, per ser més exactes, allò que votem. Sembla que això de disparar-se el peu no és només cosa de Borbons.

3 comentaris:

mai9 ha dit...

estic d'acord amb la responsabilitat dels catalans, però amb el tema d'Espanya, Grècia i la Merkel ho veig diferent.

1- Perquè abans la Merkel ve que ho deixava que España i Grècia fessin el que volguessin. Ara que falten diners no pots escanyar els que t'han estat 'guardant' els diners.

2- Perquè així com l'Artur Mas (i tots els catalans darrera) sabran què es fan votant a favor del propi estrangulament, amb el tema d'Alemanya i España el problema que apunten el New York Times no és que Rajoy i Zapatero siguin normals i Merkel dolenta, el punt important és que no ens enfonsem encara més, i New York Times entenc que diu que la Merkel no ho estan fent bé, i és la Merkel la que mana. I el Rajoy no pot dir que no.

També hi ha qui defensa que Rajoy hauria de dir que no.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

mai9, amb el tema de Grècia i Espanya també oblidem que ells (nosaltres) també són responsables de la penosa situació en que es troben.

mai9 ha dit...

És un tema polític. Si Grècia està així és per com s'ha fet Europa, i si els deixem caure, doncs Europa no val res.

Els responsables som nosaltres per uns motius, ells per altres motius.

Mirar qui és el responsable tot el que farà és que ens barallem (no tu i jo, sinó els europeus).

Si l'explicació és que són ells els responsables per justificar que no els volem ajudar, acabarem barallant-nos quan els putejats siguin majoria.

I a més, l'estat del benestar que s'està destruint avui a Grècia, serà irrecuperable. Com que no som grecs, ens fa molta llàstima, i au, a mirar que no ens passi a nosaltres.

Igual que ens passarà a nosaltres els catalans si ens posem a destruir/retallar els nostres hospitals i universitats. I pot passar que tinguem una generació que no valgui per res, perquè no hi ha res a fer que no sigui marxar d'aquí.