divendres, 23 de març de 2012

Frivolitats del Govern de l'estat i la prima de risc.

El Govern del PP no para de generar decepcions en l'àmbit econòmic, com explica Xavier Sala-i-Martín ("Tics de falta de seriedad del gobierno el PP"). I la gent ("els mercats") se n'adonen i estan castigat el deute espanyol amb una prima de risc que avui ha arribat als 365pb (punts bàsics) i ha tancat a 351pb.

I és greu si continua pujant, i si trenca la barrera dels 450pb, catacrack, com explicava aquí.

És una situació molt complicada ja que cal aconseguir/combinar creixement i austeritat. Però "mentrestant" les frivolitats del Govern de l'estat (p.e. corredor central, no presentar el pressupost del 2012 i altres que explica Sala-i-Martín) ens costen a tots plegats molts diners (més prima de risc vol dir interessos del deute públic més alts) i ens apropen a l'abisme.

Avui em preguntaven si el 2014 les coses aniran millor. No sé, potser sí. Però que els hi diem als que ja avui no tenen feina o estan patint la greu situació econòmica? Que d'aquí dos anys potser les coses milloren? Segur? I mentrestant?  I avui?

Sense haver arribat encara als nivells de frivolitat de ZP, déu ni do.

3 comentaris:

mai9 ha dit...

Home, si donem per entès que el PP és el partit que es preocupa per l'economia i el PSOE el que fa polítiques socials, doncs francament és bastant més preocupant la frivolitat de Rajoy, que ja en vam tenir proves quan després de guanyar les eleccions s'amagava sota les pedres.

I a més, el ZP estava en final de cicle, i aquests del PP havien de salvar España.

En fi, a veure si el Mas es decideix a fer alguna cosa (més enllà de prohibir la prostitució i promocionar el joc).

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

mai9 crec que l'esquerra ha de demostrar que és seriosa gesionant els diners públics, no pot regalar aquest atribut a la dreta

mai9 ha dit...

bé, que s'és seriós gestionant diners públics és una cosa que ha de demostrar tothom. (em sembla que no t'he entès)