dilluns, 12 de març de 2012

Balances fiscals, la responsabilitat dels catalans i atrevir-se amb l'estat

Avui s'han publicat les noves balances fiscals i destaca una xifra: l'estat espanyol s'ha quedat 213.963 milions dels catalans en 24 anys (amb 15.800€ milions de dèficit fiscal de mitjana entre els anys 2006 i 2009).

Amb aquestes dades poc a afegir més enllà que la responsabilitat no és només de l'estat espanyol sinó també dels propis catalans que, elecció rere elecció, permetem i avalem aquest espoli brutal, permanent i indefinit.  Segurament com a país no passaríem un examen psicotècnic.

Això ha sortit el mateix dia que La Vanguardia ens avança una altra nova gran retallada del Govern.  Cal reconèixer el coratge del Govern per enfrontar-se a metges, policies o professors.  Però també s'ha d'enfrontar a l'estat, que és qui ens escanya i ofega.  Que no s'atreveixi només amb el ciutadà sinó sobretot amb l'estat.  De fet el que volem, a l'igual que tots ciutadans de tots els països del món, és un Govern que ens protegeixi davant l'agressor.

I ara camí del Pacte Fiscal que la pròpia CiU (o almenys tothom de CiU que conec) diu que és impossible i que servirà per conscienciar més a la gent de la necessitat de gestionar els nostres impostos.  I el mentrestant?  Perquè aquest "mentrestant" són més retallades i agreujar una dramàtica situació econòmica que cada dia ens porta més atur i més tancament d'empreses.

Aquest mentrestant m'esgota, sobretot perquè si un dia diem "endavant" potser no quedarà país o estarem en una situació de tanta debilitat que l'únic al que podrem aspirar és a pagar les nòmines i, qui sap, potser també algunes de les factures pendents que té la Generalitat.

El dia que diguin "endavant" que ens avisin, que ja decidirem si els seguim.

Fa temps que hem passat del dret al deure de trencar.

3 comentaris:

Albert ha dit...

penses que aquestes xifres són realistes o el dèficit real és major? alguns càlculs deien que el dèficit real és vora 20000 milions? gràcies

Jaume ha dit...

La responsabilitat és principalment nostra (dels catalans), per permetre-ho.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Albert, crec que les xifres són realistes, de fet són molt semblants (casualitat) a les que utilitzava per l'espolímetre.

Jaume, hi estic d'acord.