diumenge, 12 de febrer de 2012

Reforma laboral i devaluació interna (i la credibilitat internacional del Ministre De Guindos)

Hi ha molts temes rellevants d’aquesta reforma laboral, tant de positius (com facilitar que les empreses s'ajustin més fàcilment quan van malament) com de negatius (per implantar mesures insuficients o ineficients, com complicar que els treballadors i les empreses pactin acomiadaments improcedents).

Però per mi un dels aspectes més rellevants és que facilita molt baixar els salaris: si l’empresa va malament pot proposar als treballadors reduir els seus sous i, si no ho accepten, baixa a 20 dies per any amb un màxim de 9 mensualitats (veure Article 12, que modifica l’Article 41 de l’Estatut dels Treballadors).

Aquesta flexibilitat interna hauria de permetre que les empreses s’ajustin més fàcilment quan tinguin dificultats.  Però també crec que pot ser un pas significatiu cap a la devaluació interna de l’economia espanyola. M’explico: quan teníem la pesseta la forma de guanyar competitivitat era devaluar la moneda. Ara amb l’euro això no ho podem fer i molts economistes (com Krugman, veure “The Spanish prisoner”) han defensat que l’economia espanyola havia de reduir els seus costos laborals (aka menors sous) per ser competitiva (altres afirmen que això és insuficient ja que la manca de competitivitat no ve tant dels sous com del tipus de productes que s’exporten).

En qualsevol cas no em sorprendrà que moltes empreses aprofitin aquesta nova possibilitat per disminuir els sous dels seus treballadors (tot i que òbviament amb més incertesa laboral i menors sous no es reactivarà el consum), i també que això sigui insuficient ser guanyar competitivitat, ja que el problema no és només salarial: en el rànquing “Doing Business” del Banc Mundial, Espanya ocupa la posició 45 (Portugal la 30, Alemanya el 19 i el Regne Unit el 7).  És a dir: calen més reformes, ja que les empreses no contractaran gent només perquè sigui més fàcil acomiadar-les.

I per acabar: destacable que el Ministre de Guindos afirmés al Wall Street Journal tot just fa tres setmanes que era clau que Espanya passés de 40 tipus contractes laborals a només 2. I tot i ser clau, res de res, ja que ara hem passat de 40 a 41. Això sí que és credibilitat internacional!