dissabte, 14 de gener de 2012

El potencial de Catalunya - vLex

Ja fa temps que sóc molt pessimista sobre la situació econòmica (i més) de Catalunya i crec que el temps ha demostrat que més aviat sóc realista. Però aquest pessimisme (o realisme) no està renyit per l’entusiasme que em generen moltes iniciatives empresarials que demostren l’energia, capacitat i potencial del nostre país.

Hi ha molts exemples. Fa uns mesos us parlava de Grífols i de Nostrum, Duran Arquitectes i Phyture Biotech. I a partir d’ara intentaré fer petites píndoles al blog de notícies d’empreses que, quan les llegeixo, m’engresquen.

No vull donar la falsa imatge d’una “Catalunya optimista” sense problemes però sí exemples de projectes que se’n surten amb molt d’èxit, o només amb èxit en un entorn molt complicat, o que arrisquen tot i la complexitat del moment actual.

Com per exemple una notícia que he llegit avui: vLex, empresa que ofereix continguts i solucions legals a professionals, governs i acadèmics, amb seu a Barcelona i oficines en sis països, ha tancat una ronda de finançament de 4€ milions per reforçar la seva posició a Llatinoamèrica. Enhorabona!

Aquesta empresa té mots “ingredients” que la fan interessant: empresa tecnològica fundada i amb seu a Barcelona, que aposta pel mercat internacional (ofereix informació legal de 134 països) i que, per cert, està buscant contractar a gent (link aquí).  I la demostració, amb aquesta operació, que existeix finançament per projectes solvents i amb potencial.  No és gens fàcil però ells ho han aconseguit.

Només un petit suggeriment: està molt bé que tinguin la web en català (moltes empreses no la tenen o, quan creixen, se n’obliden), però els suggeriria que hi fessin una petita “repassada”.

Doncs això, aquest país se’n pot ensortir.  I amb això em ve al cap una gran cançó d’un gran grup: