dilluns, 26 de desembre de 2011

Proposta (alternativa) de retallades

En positiu: ja que hem de retallar per la nostra incapacitat d’acabar amb l'espoli (en positiu, el correcte seria dir per permetre aquest espoli descomunal i permanent), algunes alternatives:

La Diputació de Barcelona afirma que caldrà pujar les quotes de les escoles bressol públiques, tot i l’oferta totalment insuficient i el fet de que són fonamentals per afavorir la reincorporació de les dones al mercat laboral. Alternativa: per què no suprimim les diputacions (la de Barcelona i la resta)?

S'han eliminat molts serveis d'urgència mèdics nocturns, amb la paradoxa que per exemple al Ripollès tenen Consell Comarcal però els CAPs estan tancats a la nit. Alternativa: per què no eliminem els Consells Comarcals, el del Ripollès i tota la resta, enlloc de tancar els CAPs?

I la Generalitat ha decidit tancar la Delegació que té a Buenos Aires. L'avenç de Catalunya (econòmic i polític) no és possible sense una acció internacional seriosa, professional i nacionalment desacomplexada. Segurament la gestió d’algunes Delegacions és millorable, però d’aquí a tancar-les... Segur que és un tema econòmic? Recomanat l’article de Toni Soler “En diuen austeritat”.  Ara, si es tracta de diners, es podrien suprimir tots els ajuts a sindicats, patronals i fundacions dels partits (com aquesta subvenció als sindicats que es va anunciar fa dues setmanes per 247.766,50€).

I un bonus per si calen recursos per evitar alguna altra retallada: recuperar l’impost de successions. Però no el que ha eliminat CiU sinó també parcialment el que va eliminar el tripartit, que en la meva opinió va anar massa enllà: jo limitaria molt les deduccions, per exemple fins a 300.000€ per vivenda habitual i als negocis familiars per facilitar la seva continuïtat.

En positiu.

2 comentaris:

Marcus ha dit...

Gràcies per l'article de Toni Soler. Molt revelador. La projecció catalana al món és malgastar els diners però si ho fa Espanya no hi ha cap problema.

I sobre les diputacions suprimir-les no és competència de la Generalitat. Els consells comarcals sí. Per mi més que suprimir diputacions i consells comarcals és més important saber si l'absorció de comptències per part de la Generalitat (funcionaris de la diputació inclosos) serà més eficient i barata que ara. Que algú ho demostri abans de retallar per retallar, no?

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Marcus, es podrien suprimir consells comarcals i diputacions, i crear estructures supramunicipals que mancomunessis serveis.