dijous, 8 de desembre de 2011

Del dret al deure de trencar

L’estat s’ha negat a pagar els 759€ milions que deu a la Generalitat, tot i tenir l’obligació legal de fer-ho i tenir una assignació pressupostària reservada. Una més. I una vegada més m’ha vingut al cap aquest fragment de la Declaració d’Independència dels Estats Units (link al català i l'anglès):
Sostenim com a evidents per si mateixes les següent veritats, que tots els homes són creats iguals, que són dotats pel seu Creador de certs Drets inalienables, entre els quals hi ha el dret a la Vida, a la Llibertat i a la recerca de la Felicitat. Que per garantir aquests drets, s'institueixen els Governs entre els Homes, els quals obtenen els seus poders legítims del consentiment dels governats, Que quan s'esdevingui que qualsevol Forma de Govern es faci destructora d'aquestes finalitats, és el Dret del Poble reformar-la o abolir-la, i instituir un nou Govern que es fonamenti en els esmentats principis, tot organitzant els seus poders de la forma que segons el seu judici ofereixi les més grans possibilitats d'aconseguir la seva Seguretat i Felicitat. La prudència, és clar, aconsellarà que no es canviïn per motius lleus i transitoris Governs establerts d’antic; i, en efecte, l’experiència ha demostrat que la humanitat està més disposada a patir, mentre els mals siguin tolerables, que a fer justícia abolint les formes a que està acostumada. Però quan una llarga sèrie d’abusos i usurpacions, dirigida invariablement al mateix Objectiu, demostra el designi de sotmetre al poble a un Despotisme absolut, ÉS EL SEU DRET, ÉS EL SEU DEURE, derrocar aquest Govern i establir nous Resguards per la seva futura seguretat.
Del dret al deure: no es tracta només d’espoliar Catalunya sinó d’asfixiar-la i, en conseqüència, asfixiar el poble de Catalunya (recordeu el llibre "Espoli fiscal: una asfíxia premeditada", de Ramon Tremosa i Jordi Pons). I cap Govern, tampoc el de Catalunya, pot permetre que s’asfixiï el seu poble.

I per cert: 759€ milions són 16 dies d’espoli.

God Bless America. And Catalonia.

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Salva,

Felicitats per la menció a l'article del Catiñeira i el Lozano.

Bona feina,

Sergi

Jaume ha dit...

Molt bo.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Sergi i Jaume, gràcies pels vostres comentaris