diumenge, 14 d’agost de 2011

Un govern tan inconseqüent en les nostres vides com sigui possible

Sentirem a parlar de Rick Perry, nou candidat republicà a la presidència (governador de Texas, d'on han vingut varis "il·lustres" presidents, com els Bush).

He llegit la seva declaració d'intencions ("Why I'm Running") i no té desperdici.  Perry és amic del Tea Party i vol un govern mooooooolt petit i per tant es compromet a:

"I will work every day to make Washington, D.C. as inconsequential in your lives as I can".

Explica també els seus principis com a governador de Texas (insistint que són pocs):

One, don’t spend all the money. Two, keep taxes low and under control. Three, keep regulations fair and predictable. And four, reform the legal system so frivolous lawsuits don’t paralyze employers that are trying to create jobs.


(Els resultats d'aquesta política, però, no són clars.  Perry també defensa algunes "perles", com el creacionisme o la prohibició constitucional del matrimoni gay).

Tornant al Tea Party, aquí està mal vist però jo li tinc simpatia. Diuen i fan algunes bestieses, però m'agrada la idea d'un govern petit, fiscalment responsable i no intrussiu (en el meu cas, ni en temes econòmic ni socials). I la seva tàctica està tenint molts bons resultats (per ells): canviar l'agenda dels seus representants o canviar de representants, i forçar canvis a nivell federal.

La meva gran discrepància amb ells i amb el moviment llibertari en general (tot i ser un gran fan de Ron Paul) és que ells volen un estat mínim, i jo crec en un estat petit però suficient per protegir els que estan en situació de debilitat, com els aturats, els vells o els malalts (quan vaig fer el quiz em va donar entre liberal (a l'americana) i llibertari).

La clau de volta: protegir els dèbils i la igualtat d'oportunitats.

I amb això garantit, "make any government as inconsequential in our lives as possible".

6 comentaris:

Josep Pinyol i Balasch ha dit...

Aquest govern tant petit implicarà també un exèrcit tant petit, per exemple, com el del Canadà? Son països d'extensió i amenaces potencials comparables

mai9 ha dit...

A mi també m'agrada Ron Paul, però tal com va mostrar Jon Stewart, els media no els interessa que pugi.

http://www.csmonitor.com/USA/Elections/Vox-News/2011/0816/Did-Ron-Paul-s-presidential-bid-just-get-a-big-boost-from-Jon-Stewart

aquí hi ha el vídeo:

http://www.thedailyshow.com/watch/mon-august-15-2011/indecision-2012---corn-polled-edition---ron-paul---the-top-tier

i aquí un altre relacionat:

http://www.youtube.com/watch?v=XBKJuYzw5R4

I els media (Fox News) si que donen suport a Tea Party, no perquè siguin llibertaris o repúblicans o representin res sinó perquè interessa als rics això de no pagar impostos, per això tot el que fan els Tea Party és insistir i insistir en "cut spending".

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Josep, els llibertaris volen baixar la despesa en defensa (i Ron Paul va votar contra la guerres d'Irak!).

mai9, celebro coincidir respecte Ron Paul. I estic d'acord, la gent vota republicà per moltes raons, però l'únic que aconsegueixen són menys impsotos (i menys serveis públics)

Candide ha dit...

A mi em sembla que haurien de dir: "Let's keep the people out of government while we shuffle all the money we can over to our friends and family in the military-industrial complex. (Er, and Wall Street!)"

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Candide, això que dius el govern ho hauria d'evitar... Un govern pot ser petit però no ineficient (o permetre abusos)

Candide ha dit...

És clar, però els EUA semblen insalvables en aquest sentit.

Potser el tema sigui que nosaltres deixem de copiar-los.