dissabte, 13 d’agost de 2011

Mercats "dolents" o governants demagogs?

(Via Facebook de Xavier Sala-i-Martín, publicat a Racó Català)


Hi ha un problema greu entre el que els ciutadans volen i els impostos que estan disposats a pagar.  I la majoria de polítics no ho expliquen, per incapacitat o per manca de valentia, i financien les despeses amb dèficit, que no és res més que un impost diferit (i molt injust, ja que el deute l'hauran de retornar els nostres fills).

3 comentaris:

mai9 ha dit...

mira, cap dels dos. Estic cansat d'explicacions fàcils, i ara haver de sentir que els mercats no fan res i que la culpa és dels polítics.

Estic segur que abans que els polítics o el poble culpés els mercats, els mateixos economistes que ara reclamen que la culpa és dels altres veien perfecte que els països visquessin super-endeutats.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

mai9, no oblidem la responsabilitat individual, no culpem sempre als altres (que poden tenir, això sí, part important de culpa)

mai9 ha dit...

Però si veiem que Catalunya està massa endeutada, les altres Comunitats Autònomes de règim comú també, España també, altres països europeus també, i que la cosa arriba a USA, doncs tenim un problema colectiu.