dijous, 18 d’agost de 2011

Grífols: accionistes excepcionals, empresa excepcional

Ahir comparava Catalunya amb California en negatiu, per mostrar que no tots els mals venen de Madrid.  Avui, en positiu, un exemple excepcional: l'empresa Grífols.

Coneixeu Grífols?  La CIA sí i la va definir com un dels 300 actius estratègics del món.  Grífols és una multinacional catalana especialitzada en el sector de farmàcia hospitalària.  Creix, inverteix, innova, està present a tot el món, i aquest any ha completat la compra de l'empresa americana Talecris per 2.838€ milions.

He descobert quins són alguns dels seus inversors i són espectaculars.  Els lectors d'aquest blog potser els coneixeu: John Paulson (protagonista del llibre "The Greatest Trade Ever", que vaig recomanar en aquest blog), i SAC i Magnetar, també protagonistes d'un altre llibre que he recomanat ("The Quants").  Sembla que eren accionistes de Talecris i que, després de la compra de Grífols, han decidit continuar com a accionistes.

Quan pensem en el potencial de Catalunya hem de pensar en empreses com Grífols (per cert, amb una evolució en borsa molt positiva el darrer any).

P.D. Un suggeriment per si coneixeu algú de Grífols: que la seva web estigui també en català.

3 comentaris:

Manel Bargalló ha dit...

Jo els conec molt bé. Fa 25 anys vaig fer un programa per a ells, quan eren 120 treballadors i des de sempre he tingut alguna relació.
Ara com be dius són una de les 3 primeres empreses farmacèutiques catalanes (i de l'Estat espanyol).

La compra de Talecris és un pas molt valent per consolidar-se entre les tres primeres que es dediquen a hemoderivats del món. Espero que tinguin molta sort i pugin sortir ben parats, perquè no sempre la compra d'una empresa suma.

La web no la tenen en català però no crec que ho facin mai perquè ara mateix només estan pensant en estalviar i pensar com digerir la compra de talecris.

Per cert ja fa tres anys vaig escriure que només Grifols es salvava dels problemes que tenen les empreses farmacèutiques catalanes:
"Crònica de la mort anunciada de l'Industria Farmacèutica Catalana"
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/36579

Miquel ha dit...

La notícia és fantàstica, això dóna moral. No coneixia aquesta empresa, espero i desitjo que els vagi molt bé.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Manel, interessant escrit!

Manel i Miquel, gràcies pels comentaris!