dimarts, 7 de juny de 2011

Ofensiva internacional

El "desafiament català" surt massa sovint a la premsa internacional i els catalans apareixem com els "grans incomplidors", com en els següents articles al Wall Street Journal ("Moody’s: Catalonia Budget Deficit is Negative for Spain"), a Market Watch ("Spain stocks drop as Moody’s frowns on debt"), al Business Insider ("Welcome To The Mini “Greece” That’s Inside Spain") o al Financial Times ("‘Bankrupt’ claim heightens Spanish debt fears").

Parlen de Castilla-La Mancha i les declaracions del PP de que està en "fallida total", però sempre posen l'exemple de Catalunya, de l'incompliment del dèficit de l'any passat i de l'anunciat incompliment d'aquest 2011: s'estan posant les bases per a que si el Govern espanyol actua i "castiga" a les comunitats autònomes, la premsa, governs i inversors internacionals aplaudeixin ("canya als causants de tots els mals de l'economia espanyola!").

Això que està passant és la culminació d'una estratègia que passa per culpar al sistema autònomic de tot (i que amb poc èxit estem denunciant des del passat estiu). I està reexint.

Des del Col·lectiu Emma actuem, de vegades de forma pública però cada vegada més de forma "privada". Però això no treu que la resposta i pedagogia principal cal fer-la des del Govern. I que el Govern es prepari davant la previsible ofensiva del Govern de l'estat, que per cert espero que no acabi amb el típic pacte català de les engrunes, una mica de menjar avui i molta fam demà.