dissabte, 4 de juny de 2011

Moments de qualitat: "ja us apanyareu"

Això de ser pare és complicat: tothom és "especialista" en l'educació dels fills dels altres però amb els propis fem el que podem. De vegades prohibim, de vegdaes no, i de vegades els diem que no ens sembla bé el que volen fer però que ells decideixin: "tu mateix, et recomano que facis això, però si fas una altra cosa i no va bé, ja t'apanyaràs".

Ho entenen? I tant. I ho apliquen!

Diumenge al matí és un clàssic dels "moments de qualitat": vaig a la piscina amb l'Àlex i la Vinyet. Primer anava només amb l'Àlex, després amb els dos, i quan de vegades hi vaig només amb l'Àlex... i li agrada molt: un moment només pels dos.

Fa un parell de setmanes que la Vinyet no ve amb nosaltres perquè tenia uns granets i l'aigua de la piscina no li va bé, però està millor. Això vol dir que demà hi anirem els tres. Segur?

A l'hora de dormir m'acostumo a estirar 5 o 10 minuts al llit amb l'Àlex per "parlar" de tot i de res. Li he dit que demà anirem a la piscina i que la Vinyet vindrà. L'Àlex no ho té clar però em fa un vot de confiança: "la Vinyet encara no està curada; si voleu que hi vagi, però si després li fa mal ja us apanyareu". Ups...

El fill donant (amb raó) lliçons al pare i donant-me un vot de confiança: si després la Vinyet no es troba bé, l'Àlex ens haurà avisat. Quina responsabilitat. Què faig?