dilluns, 13 de juny de 2011

La tempesta perfecta internacional

Fa un parell de mesos comentava que ens esperava un juny molt complicat ("Per quan vingui el proper juny").

I fa més un mes i mig comentava la hipòtesi de que Grècia reestructurés el seu deute i sortís de l'euro ("Pla per Grècia: reestructuració del deute & sortida de l'euro"). Les dues opcions en aquell moment eren inconcebibles. Ara cada vegada hi ha un major consens que Grècia acabarà reestructurant el seu deute d'una forma o altra.

Unes setmanes després deia el següent sobre l'impacte de l'entorn econòmic internacional (i en especial la situació de Grècia) ("Pla per Grècia: reestructuració del deute & sortida de l'euro (II)"):

"Està venint un tornado, els "forts" patiran i els "dèbils" cauran"

I sobre l'euro i el tornado dues opinions interessants de Roubini: el possible trencament de l'eurozona en un període de cinc anys ("The Eurozone Heads for Break Up") i la tempesta perfecta a nivell internacional ("Roubini Says ‘Perfect Storm’ May Threaten Global Economy") degut a "fiscal woe in the U.S., a slowdown in China, European debt restructuring and stagnation in Japan".

I a tot això s'afegeix la delicada situació d'Espanya i de Catalunya.

"Està venint un tornado, els "forts" patiran i els "dèbils" cauran". Moments complicats, plens d'oportunitats, però molt complicats.