dimecres, 20 d’abril de 2011

Pagar les factures pendents: 3 mesos d'espoli

Moltes empreses, professionals i entitats estan preocupats perquè la Generalitat triga a abonar-li factures per feines realitzades o ajuts aprovats de fa temps. Podem discutir si la Generalitat va gastar molt o poc, però no és discutible que ha de complir els seus compromisos. L'economia ja està prou complicada com per a més tenir retards en els cobraments provinents de l'administració pública (de la Generalitat i de qualsevol administració pública).

Quina diferència hi ha avui entre obligacions reconegudes i pagades? No ho sé, però dues dades:
  • La diferència a 31 de desembre era de 4.292€ milions
  • Durant el 2011 s'han generat una diferència de 1.817€ milions (principalment en Salut, de 1.040€ milions, però també rellevant a Benestar Social i Família, de 305€ milions)
Hipòtesi: la diferència hi ha avui entre obligacions reconegudes i pagades s'ha mantingut a nivells de finals del 2010, és a dir, s'han generat noves obligacions pendents de pagar però s'han pagat de velles pel mateix import (és a dir, que la "pilota" no s'ha fet més gran; per cert, algú sap com es obtenir aquesta informació?).

I amb aquesta hipòtesi de 4.292€ milions, a quant equivael en termes d'espoli? Doncs tres mesos.

És a dir, sense espoli es podrien pagar totes les factures pendents en tres mesos. O per ser més exactes, sense espoli (i una bona gestió dels recursos públics!) avui ja no hi haurien factures pendents de pagar. I les noves factures es pagarien al dia.

4 comentaris:

enric ha dit...

Només comentar que a març del 2010, fa un any, la diferencia entre obligacions reconegudes i pagades era de 2.611 Milions €.

Albert Macià ha dit...

segons la taula, son 5.434.926, perque poses menys quantitat? a on m'he perdut?

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Albert, quina taula? No t'entenc, potser sóc jo que ho he calculat malament.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Ok, aclarit amb l'Albert, s'havia confós al mirar les dades.