dijous, 31 de març de 2011

New York Times - complicat...

Article al New York Times ("Deficits in Regions Compound Fears About Spain"), on torno a aparèixer. Però l'article no m'agrada: diu veritats molt doloroses, com que els catalans vam incomplir l'objectiu de dèficit del 2010, que representem una part molt gran del deute de les CCAA, o que ens assemblem a Grècia.

Jo surto denunciant l'espoli fiscal:

The problem, many local commentators claim, lies not with past extravagance or mismanagement but with a national financing system that has left Catalonia contributing the equivalent of 10 percent of its G.D.P. to support poorer regions through taxes collected by the central government in Madrid.

“There is increasing recognition across Spain that the mathematics of financing regionalism don’t work out,” said Salvador Garcia Ruiz, one of the founders of Emma Initiative, an association promoting Catalan interests. “And we’re the first to agree because we’re the ones who’ve been paying for this party.”


Una petició: a l'igual que va fer el President Mas el dilluns, demano a tots els membres del Govern i oposició, sindicats i patronal, comentaristes i tot cristo en general, que quan parlim de la situació financera de la Generalitat denunciïm sempre l'espoli: 10% del PIB, 20.000€ milions a l'any, 60€ milions al dia (el President Mas parla del 9% del PIB i de 15.000€ milions; és igual, és escandalós igualment).

I suport màxim si es vol arribar fins el final.

2 comentaris:

Jaume Soler ha dit...

Malgrat els errors greus que s'han comès (el tripartit en especial) i les incontables renúncies (per part de tots els partits catalans), potser aquesta és la millor oportunitat que se'ns presenta per alliberar-nos de la injustícia espanyola.
La realitat és dura, però no hi ha millor manera d'afrontar un problema que reconèixer-lo obertament sense amagar la veritat.
I, cert, sense l'espoli (en grap part culpa nostra - per les renúncies contínues) i sense Espanya (també culpa nostra) no hi hauria aquest dèficit. Cal repetir-ho en tot moment, a tothom (la premsa internacional en particular).
L'única solució possible: la independència. Sols depèn de nosaltres.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Jaume, no hi puc estar més d'acord.