dimecres, 9 de març de 2011

Bitllets d'un euro?

Sóc un defensor dels bitllets d'un euro: seria molt més pràctic que anar amb monedes. Ho crec per l'experiència de viure als EUA, on hi ha bitllets d'un dòlar.

Però la crisi (ai la crisi!) m'obliga a ajornar la demanda de bitllets d'un euro (demanda que, per cert, sé no arribaria a enlloc): pel govern és més car els bitllets que les monedes, ja que els bitllets es fan malbé més ràpid, i se n'han de fer més sovint.

El GAO (Government Accountability Office) dels EUA acaba de publicar un estudi que explica els beneficis d'eliminar els bitllets d'un dòlar i els quantifica en 5.500$ milions en 30 anys ("U.S. Coins: Replacing the $1 Note with a $1 Coin Would Provide a Financial Benefit to the Government").

Per cert, el GAO és una institució molt interessant:

The U.S. Government Accountability Office (GAO) is an independent, nonpartisan agency that works for Congress. Often called the "congressional watchdog," GAO investigates how the federal government spends taxpayer dollars. The head of GAO, the Comptroller General of the United States, is appointed to a 15-year term by the President from a slate of candidates Congress proposes.

Un GAO per Catalunya?

I per acabar, sabeis que també hi ha billets de dos dòlars? No se'n veuen en circulació, però n'hi ha. I són els que més m'agraden. Fixa't a la imatge:


Efectivament, és Jefferson. Sempre en porto un a sobre. Visca la llibertat!

P.D. Espero que ningú proposi, per lluitar contra la crisi, substituir els bitllets de 5€ i 10€ per monedes...