dijous, 17 de febrer de 2011

Enveja de Bèlgica

Tothom està escandalitzat que Bèlgica hagi batut el rècord mundial de dies sense govern: 250 dies. Doncs que voleu que us digui: a mi em fan molta enveja.

Flamencs i valons no es posen d'acord per formar govern. I no tenen govern. I el país funciona i no tenen governants que es dediquen a complicar la vida a les persones i les empreses. Potser algú diu que això evita que Bèlgica faci les reformes necessàries per sortir de la crisi, però qui garanteix que el govern faria les reformes correctes? No oblidem que l'any 2008 el govern belga va haver de dimitir perquè "la va liar parda" després de pressionar els jutges per salvar el banc Fortis.

Enveja: imagineu que en els darrers anys haguèssim estat 250 dies sense govern català o espanyol. Quants maldecaps ens hauríem estalviat! Potser no tindríem Pla E, no tindríem un dèficit i un deute tan descomunal, i tindríem menys lleis i regulacions absurdes que l'únic que fan es complicar-nos la vida.

Ja ho vaig proposar, sense èxit, fa més d'un any: "Mesura anticrisi: vacances pagades pel govern i diputats". Segurament ara a Catalunya no ens podem permetre no tenir Govern, però d'aquí uns mesos, quan hagin reduït les despeses i hagin eliminat els 80 km/h, parlem-ne.

5 comentaris:

Agència EME ha dit...

Quanta raó! Cal tants diputats? Calen tantes lleis? Si no hi hagues tantes cadires a repartir, no hi hauria tanta màfia per repartir-les.

mai9 ha dit...

i a Bèlgica tenen els del tribunal constitucional esperant renovar-se? perquè això si que ho tenim aquí...

Marc Murtra ha dit...

Home, no sé si ho dius en serio o amb ironia. Si bé hi ha molta incompetència, duplicitat i tonteria deixar el govern en mans dels funcionaris no em sembla un motiu de celebració. Per que el govern no desapareix al desaparèixer els governants. La maquinària tira milles.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Marc, ho dic seriosament: com sovint la regulació l'únic que fa és agreujar els problemes, doncs que no en facin. I com no fer-ho? Sense govern! Penso que ho hauríem de provar aquí

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Agència EME i mai9, estem d'acord...