dissabte, 12 de febrer de 2011

Cartes als funcionaris de Wisconsin i de Catalunya


Setmana de cartes a funcionaris: el President Mas a Catalunya i el Governador Walker a Wisconsin.

El President Mas dóna dos missatges als funcionaris: els agraeix la seva feina i els demana la seva complicitat i esforç.

El Governador Walker va més enllà. La seva carta és "una perla", per la seva sinceritat i per com planteja mesures dures però necessàries (la situació del seu estat és greu, no tant com Catalunya però deu ni do).

Critica de forma molt dura als seus predecessors (incloent els del seu propi partit, els Republicans) i anuncia un seguit de mesures que fan convergir algunes condicions dels empleats públics als privats (en especial, la contribució a l'assegurança mèdica). I fixa per llei que el sou dels funcionaris no podrà pujar més que l'IPC excepte... si s'aprova per referèndum. És a dir, mai més.

També explica que aquestes mesures evitaran acomiadar funcionaris i retallar-lis el sou (excloent la seva major contribució a l'assegurança de salut). I, és clar, també agraeix l'esforç i dedicació dels funcionaris (!).

Els sindicats ja s'han queixat, però Walker ja els ha fet saber que no pensa perdre el temps discutint amb ells i que, si cal, cridarà a la Guàrdia Nacional per respondre a qualsevol problema que els sindicats puguin ocasionar.

Dues cartes, dues formes de comunicar. I també un tema de competències, Mas no podria aprovar la majoria de mesures que vol implantar Walker.