diumenge, 12 de desembre de 2010

Protestes repartides

Els estudiants anglesos estan fent una gran revolta contra la pujada de les taxes universitàries. Dubte: cal dirigir sempre les protestes contra el Govern, oblidant als culpables anteriors (laboristes) que amb la seva acció política i gestió irresponsable de les finances públiques han obligat a prendre aquestes decisions? Potser aquest és un cas extrem i no calia prendre aquesta mesura contra els estudiants, però el cert és que s'ha pres en gran part obligat per la necessitat de reduir un dèficit públic insostenible.

Això m'ha vingut al cap pensant en les previsibles grans retallades en la despesa pública (que jo veig inevitables) que farà el nou Govern català obligat per la situació financera de la Generalitat (i per intentar sortir de l'escenari de tempesta perfecta). Si algun col·lectiu legítimament protesta, ho hauria de fer només davant de la Generalitat?

Un suggeriment: enlloc de dirigir-se només al nou Govern, que protestin davant de tots els responsables, és a dir, als que prenen les decisions i als que les han provocat. És a dir, enlloc de manifestar-se només enfront el Govern que ho facin també davant els partits tripartits (per la seva responsabilitat en la situació actual de les finances de la Generalitat) i davant la Delegació del govern espanyol (per l'espoli fiscal que ens impedeix millorar el benestar i prosperitat dels catalans).

O millor encara, enlloc de protestar busquem un consens tots plegats: racionalitzar la despesa pública i acabar amb l'espoli fiscal.

Per cert, la retallada serà gran i això agreujarà la recuperació econòmica de Catalunya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest dissabte protestem contra les retallades i contra l'espoliació, DAVANT LA SEU D'HISENDA. Si us plau feu-ne difusió!

Convocatòria de la Intersindical-CSC

Esdeveniment Facebook