dimarts, 21 de desembre de 2010

Prohibició de fumar i incendis

Ahir es va produir la desgràcia de la mort d'un pacient en un hospital després d'originar un incendi per fumar una cigarreta.

I avui llegeixo a Freakonomics que això és una desgràcia massa comuna: les lleis que prohibeixen fumar en llocs tancats acostumen a comportar més incendis ("Where There's Smoking, There's Fire: The Effects of Smoking Policies on the Incidence of Fires in the United States"). La raó?

“Even when bans are effective in reducing smoking, if the reduction is mostly among the safe smokers and the remaining smokers act more carelessly, then we could easily see an increase in fires.”

I posen com exemple bars i restaurants, on "it is easy to imagine a person going outside to smoke and then improperly disposing of the cigarette in flammable material such as mulch or shrubbery.

I per cert, jo sóc favorable a la prohibició de fumar en llocs tancats, com restaurants, per l'impacte que té en els no fumadors.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Salva,

un lliberal com tu a favor de la prohivició del tabac als llocs de pública concurrència? Mira, jo sóc del pensar que en un equipament públic ha d'estar prohibit fumar. Però en un local (negoci) privat, ha d'estar permès, és a dir, s'ha de deixar a criteri del propietari. Els no fumadors, hem de ser prou intolerants i estimar-nos prou, per negar-nos a entrar-hi i generar una oferta privada d'espai antifum. Perquè ens comencen dient que no podem fumar en els nostres negocis i fàcilment ens acabaran dient que no podem fumar a casa nostra.
Cap fumador passiu té drte a protestar quan no l'obliguen a entrar en un bar o restaurant amb fum. Ni tan sols un treballador (doncs ningú l'obliga a treballar-hi). Si els lliberals com tu comencen a fer aquestes concessions acabarem acceptant que l'estat ens digui quantes calories ens convenen.
Salutacions,
JCR

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

JCR, quan es podia fumar a tot arreu, els fumadors passius s'havien de fotre, no podien anar enlloc. Hi havia un fallo de mercat, que ara queda resolt.

Jo faria la separació de zones de fumadors i no fumadors, però si s'ha de triar una "gran solució", que no es pugui fumar en llocs tancats.

Mira la part positiva: així no et prendé cigarretes la propera vegada que ens veiem!