dissabte, 11 de desembre de 2010

Barça com a coartada contra la llibertat

No entenc això de que la Fundació Qatar patrocini el Barça: Quins valors representa Qatar? Hem de permetre que un règim com Qatar utilitzi el Barça per rentar-se la cara? Té sentit substituir Unicef per Qatar, o pitjor, mantenir els dos espònsors, de forma que Unicef serveixi per endolcir encara més la imatge de Qatar?


Hipòtesi: la samarreta del Barça necessita un patrocinador. Suposem que sí (tot i que estaria bé però que els socis puguèssim dir alguna cosa): Cal que el patrocinador sigui Qatar? No es podria haver trobar algun altre, encara que pagués menys? Com podem permetre que un estat com Qatar utilitzi el Barça?

Això del Barça és complicat: no puc deixar de ser del Barça. Si enlloc del Barça fos una empresa deixaria de comprar els seus productes, li faria boicot... però sóc i seré sempre del Barça. No puc anar contra el Barça, però sí contra la seva directiva.

D'Unicef a Qatar, dels drets humans i dels infants a la llei islàmica, la dictadura i el nul respecte a les llibertats polítiques i civils: lamentable.

Per cert, mai he trobat bé els negocis del Barça amb Uzbekistan, un estat amb encara pitjors qualificacions que Qatar segons els índex de Freedom House i The Economist, però almenys el seu nom no apareixia a la samarreta. Ni una cosa ni l'altra, però el tema de Qatar és molt més greu.

Ser més que un club és també estar al costat dels drets humans. I aquí no només al costat, sinó el Barça com a coartada contra els drets humans. Lamentable.

6 comentaris:

Joan Caselles ha dit...

http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=732468&idseccio_PK=803

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Joan, que ho defensi Guardiola no vol dir que sigui correcte. Qatar és el que és i representa el que representa, si fos només un problema d'imatge no tindria unes valoracions tan dolentes en temes de llibertat i respecte als drets humans

Joan Caselles ha dit...

No sé... ell va viure 2 anys i mig allà, poder coneixerà una mica més la realitat social que tenen més que nosaltres. I sembla que no només ho defensa el Pep sino els propis d'Unicef....

També, m'agradaria saber qué hagués dit la gent si ens patrocinés una altra marca, sigui la que sigui, hagués sigut criticada.

Carles Boix ha dit...

Francament, caldria fer una campanya a Facebook per queixar-s'hi.

Miquel ha dit...

També seria interessant saber el que en treu en Pep per fer-ne promoció. No vull ser cínic, però tots tenim un preu.

Anònim ha dit...

A mi em preocupa més la qüestió de la transparència. D'on surten i a on van els diners, tant pel que fa al Barça com pel que fa a la Fundació. Per cert, amb tant de ball de xifres sobre el deute o no deute del Barça potser algú hauria hagut d'encarregar auditories independents dels números dels uns i els altres. Així potser s'arribaria a saber què hi ha del cert en tot plegat.
Isabel