dissabte, 6 de novembre de 2010

Xavier Antich

Ahir al Programa Vicens Vives va venir Xavier Antich, filòsof, professor de la Universitat de Girona i coordinador del Taller de Crítica d'Art del Museu d'Art Contemporani de Barcelona. La seva ponència i posterior diàleg sobre el valor de l'art va ser, senzillament, espectacular. Hem tingut grans ponents (diria que tots menys un han estat d'una gran qualitat) però ahir Xavier Antich va superar-ho. Va ser un apassionat recorregut per l'art, la seva història, la seva influència positiva i negativa, Grècia, el Nazisme, la bellesa, la lletjor, Wagner, Vermeer i molt més. I això que no sóc una persona especialment avessada a l'art.

No em cansaré de recomanar el Programa Vicens Vives, 30 divendres tarda i 3 caps de setmana, per escoltar grans ponents, reflexionar i discutir en un espai de llibertat sobre temes molt interessants, conèixer companys genials, i descobrir grans ponents, com ahir Xavier Antich.

Envejo als estudiants de la Universitat de Girona que poden tenir-lo com a professor. Sóc dels que creu que en la carrera s'han de fer assignatures variades (com també defensa el professor Mas-Colell), i per això recomano a tots els estudiants de la Universitat de Girona que, estudiïn el que estudiïn, tinguin com a professor a Xavier Antich. I si mai sabeu de cap xerrada o conferència on estigui Xavier Antich, no us la perdeu.

P.S. Si voleu demostrar que sabeu molt d'art podeu explicar que Miquel Barceló està clarament sobrevalorat.