dissabte, 20 de novembre de 2010

Frivolitat catalana a la premsa internacional

Ressó internacional de les eleccions catalanes: fitxatge de Maria Lapieda per Solidaritat al The Guardian i orgasme socialista a la BBC, The Guardian i The Telegraph (i encara no han trobat el vídeo de Lapiedra pro-Laporta ni el vídeo "quasi porno" de la Nebrera ni els de Ciutadans en pilotes). I videojoc anti-immigrants del PP al The Guardian (no han esmentat que també atacava als símbols independentistes). Què pensaríem els catalans d'un país en el que varis (suposats) partits seriosos utilitzen el sexe per aconseguir vots i un altre crea un videojoc que dispara a immigrants i a una ideologia legítima i democràtica? Els censuraríem, els criticaríem i, sobretot, els donaríem lliçons d'ètica.

Alguns articles (en especial els de The Guardian) estan fets amb molta mala llet (i per això el Col·lectiu Emma va respondre un article, per evitar que es confongui un cas amb tot l'independentisme) però si fòssim més seriosos no hauríem de passar vergonya aliena a l'estranger. Costa molt (molta feina, moltes hores, molta gent) tenir bona imatge a la prema internacional. Una mica d'ajuda, please.

I per sort els estrangers no saben què és el tancament de caixes (molts catalans tampoc) i per tant no expliquen que alguns dels principals dirigents del probable guanyador de les eleccions plantegen que els seus ciutadans deixin de pagar impostos (veure aquí i aquí). No es vol generar confiança en el greu moment actual? Seriositat, please. I parlant del tancament de caixes: si algú ha de trencar la legalitat i anar a la presó han de ser els nostres representants polítics, el Govern no pot demanar un sacrifici a la població que ell no està disposat a assumir. Que trenquin ells la legalitat, i tindran el nostre suport, màxim i incondicional! No és només que no funcionaria i que ens deixaria en ridícul aquí i arreu, és que és el Govern qui ha de liderar i arriscar.

I algunes notes més: un amic em va dir una vegada que la gent pressumia i molt del que no tenia. Per què hi ha tan sexe a la campanya? Què ens passa als catalans? Tindrà raó Artemissa (gran blog, "Els catalans i el sexe") en que els catalans estem tan malament? Ah, i com pot ser que l'escàndol del vídeo del PP és que atacava als immigrants i no que també atacava als independentistes? Us imagineu un joc independentista que l'objectiu fos atacar (disparar!) als unionistes?

Ho sento, estic en un moment de depressió nacional. Hi ha qui diu que sóc pessimista. Jo crec que sóc realista.