dijous, 12 d’agost de 2010

Llibres recomanats per estudiants de MBA

Llibres que recomano a amics que estan fent un MBA i que els interessen les finances. Són llibres interessants i (si t'agraden les finances) amens de llegir:
  • "Liar's Poker", del genial escriptor Michael Lewis, que explica la seva experiència com a broker a Salomon Brothers, i retrata la cultura a Wall Street durant els '80 (el seu darrer llibre "The Big Short", explicant com uns quants es van forrar amb les subprime, també és molt bo)
  • "Barbarians at the Gate: The Fall of RJR Nabisco", que explica el LBO per la mítica KKR. Fonamental per entendre la història del món dels private equity (i per passar una bona estona). En el món de l'empresa i les finances de vegades la realitat supera la ficció. També han fet la pel·lícula (que no recordo haver vist i per tant no puc recomanar)
  • "eBoys", que explica com una empresa de capital risc (Benchmark) va invertir a eBay. Interessant per conèixer el món del venture capital
  • "The Partnership: The Making of Goldman Sachs": apart d'explicar la història de Goldman Sachs (ja de per si interessant), el llibre ve a ser la història de la banca d'inversió
  • "Monkey Business: Swinging Through the Wall Street Jungle": és el llibre més frívol de tots, i segurament el que està pitjor escrit, però és lectura obligatòria per als que es plantegin dedicar-se a la banca d'inversió, per a saber què es trobaran. Va de dos MBAs que van treballar a DLJ (que va ser comprada per Credit Suïsse diria que l'any 2000)
Són lectures amenes per "conèixer" el món real de les finances. I les finances són això i molt més, però aquest no és un mal punt de partida.

P.D. Si no t'agraden les finances, o t'agraden i vols llegir alguna cosa diferent, també et recomano qualsevol llibre de l'editorial AContravent.

P.D. Recomanes algun altre llibre?

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Jo recomanaria "BooHoo", d'Ernst Malmsten una historia molt entretinguda, en primera persona, sobre com NO s'ha de comencar un negoci a internet.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Miquel, gràcies pel suggeriment, m'havien recomanat el llibre però no l'he llegit.