diumenge, 22 d’agost de 2010

Agraïment als Mossos d'Esquadra i a Alberto Fernández Díaz

Ha estat a punt de succeir un fet lamentable a Catalunya que gràcies als Mossos d'Esquadra i a Alberto Fernández Díaz s'ha pogut impedir: l'homenatge públic a una col·laboradora d'un grup terrorista foraster que va col·laborar en l'assasinat d'un ciutadà català. O dit d'una altra forma: l'homentatge a Laura Riera, que va passar informació a ETA del regidor del PP de Viladecavalls, Francisco Cano, que van acabar assasinant.

Ha calgut que Alberto Fernández Díaz denunciés el fet per impedir-ho. Discrepo radicalment de molts dels seus posicionaments i del seu partit, però quan té raó, té raó, i ara la tenia. Per què no ho va denunciar i impedir l'Ajuntament de Barcelona? Per què només ho ha denunciat el PP? Sembla com si hi ha un cert acomplexament per denunciar i impedir actes com aquest, clarament minoritaris però inacceptable des de qualsevol punt de vista.

I l'actuació dels Mossos, exemplar: van impedir l'acte. Que van actuar en un lloc on hi havia nens? Cert, i els responsables no van ser els Mossos sinó els proetarres que es van refugiar entre famílies amb nens que només volien disfrutar el correfoc infantil de Gràcia. I ja hi tornem a ser, crítiques en la xarxa independentista a l'actuació dels Mossos: els Mossos fan la seva feina, i en general la fan molt bé, com ahir. I els Mossos és un dels pocs instruments d'estat que tenim. Defensem-los sense complexos, i posem-hi també al capdavant algú que cregui de veritat en la seguretat (petició al proper Govern!).

Per mi un referent en molts aspectes són els Estats Units. En la defensa de la llibertat d'expressió, també. Allà es pot cremar la bandera americana i no passa res, o es poden dir coses molt grosses amparant-se en la llibertat d'expressió. Però no m'imagino en els Estats Units un homentatge públic a un americà col·laborador dels atemptats de l'11-S. Salvant les distàncies, és el que anava a passar aquí: donar la benvinguda a una catalana que ha col·laborat en l'assassinat d'un conciutadà nostre col·laborant amb un grup terrorista basc, pel simple fet de ser del PP. Sense matisos, no s'ha de permetre cap tipus d'homentatges així, ni a Gràcia ni a enlloc, de cap grup terrorista que actuï a qualsevol lloc del món. I aquest homenatge a Gràcia, de cap de les maneres.

I una lliçó final: no deixem el monopoli de la tolerància zero plenament justificada en situacions com aquesta al Partit Popular. M'entristeix veure com mitjans digitals que segueixo sovint amb molt d'interès defensen aquest homentatge i critiquen als Mossos, i també veure com des del món independentista i nacionalista en general no s'actua de forma desacomplexada a favor de la llibertat (com per exemple ha fet Montserrat Tura, que en això és un referent). I la llibertat no és permetre l'homentatge, sinó vetllar per a què tothom pugui pensar el que vulgui i que ningú tingui per això la seva vida amenaçada. I denunciar i impedir actes com aquest, que no es permetrien en cap país civilitzat.

El meu país el vull lliure i en llibertat.

Sr. Fernández Díaz, gràcies per denunciar l'homentatge a Laura Riera. Mossos d'Esquadra, gràcies per fer la vostra feina, una altra vegada.

18 comentaris:

Lector ha dit...

Una voz admirable y coherente, la tuya. Enhorabuena.

Sigo sin entender cómo desde algunos ámbitos se califica a Laura Riera de presa política. Sigo sin ver qué margen de libertad ganó el pueblo vasco, la libertad en sí misma, con la muerte del concejal Cano, al parecer un poderoso enemigo.

Sospecho que estoy muy lejos de concebir Catalunya como tú la concibes, y también de cómo la concibe Fernández Díaz. Pero me gustaría que fuera como la describes: un país donde la libertad fuera una realidad, y no un arma arrojadiza o un derecho interpretable según la ideología.

popota ha dit...

Està molt bé aquest agraïment, però no cal inventar-se coses per justificar atacs a la llibertat d'expressió com el que van fer ahir els mossos seguint els preceptes de l'Albertito i companyia que, com el seu nom indica, no són USA.
A USA -i per això deia lo d'inventar-se coses- evidentment que pots homenatjar a que se't posi en els collons. Així ha succeït amb cubans exiliats, amb l'autor de l'atemptat d'Atlanta o els assassins de metges avortistes, tot d'acord amb el criteri de jutges, fiscals i autoritats penitenciàries, entre d'altres elements de la democràcia USA, i en contra del criteri d'alguna premsa sensacionalista monguer de per allí.
Tot sigui dit, evidentment, des del màxim distanciament envers els actes de la Riera -per exactament els mateixos motius, això és, la defensa de la democràcia i dels drets humans, que em pareix repugnant tant l'actuació dels mossos com la de la claca que aplaudeix l'atac a la llibertat d'expressió-.
Això sí, a cuba, a diferència dels USA, sí que està prohibit manifestar-se en favor de presos polítics condemnats per crims de sang, i és que al cap i a la fi l'Albertito es més cubà que gringo.
Salut,

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Lector, gracias por tu comentario. Da igual como veamos Catalunya, hay unos mínimos en los que todos deberíamos estar de acuerdo.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Popota, gràcies per la teva aportació. Efectivament, els Estats Units porta la llibertat d'expressió al límit. Dit això, repeteixo, no m'imagino un homenatge públic com el que es volia fer aquí (terrorista del país que va col·laborar amb una banda forastera a assasinar un conciutadà del seu país)

La trappola ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bacus ha dit...

popota no sé que t'empatolles amb presos polítics, a no sé que pensis que el violador de l'eixample també ho és.

els mateixos perro-flauta es manifestaven fa un any pq un tio del kk-klan feia un discurs en un lloc tancat i privat, no enmig d'una plaça del poble aprofitant-se de les festes per tenir més ressó als media.


http://www.kaosenlared.net/noticia/fora-llibreria-europa-nazis-ni-aqui-ni-enlloc-manifestacio

expliquem tu per quins setzeous no li donen la benvinguda a casa d'un d'ells, en un restaurant o en una dels seus pudents CSA robats.

pq ja posats a fer quan foti anys o algun amic meu es casi o tingui un fill farem una gran festa enmig de plaça catalunya.

no sé com gent que li agradaria implantar la dictadura del partit únic a catalunya té els ovaris d'anomenar feixistes, totalitaris i anti-democrates als altres.

jo estic amb en salvador al feixisme, el terrorisme i el pensament únic ni aigua ja sigui d'esquerres o de dretes.

el planeta terra és molt gran i catalunya molt petita, si no hi troben lloc fins i tot tenen la lluna o mart per anar a muntar la seva societat 'ideal' a cop de falç i martell, pistola i bomba.

La trappola ha dit...

Tot i la distància que em separen de Rescat i la seva ideologia, discrepo del teu apunt. Les persones que convoquen l'acte creuen en la innocència de Laura Riera, per tant no pot ser entès com un acte d'enaltiment del terrorisme. Poden estar o no equivocats, però no es pot acusar ningú per dubtar de la justícia.
Pots llegir el comunicat de Rescat, on personalment no sé veure cap homenatge a una col·laboradora d'ETA.

http://rescat.wordpress.com/2010/08/21/comunicat-de-rescat-davant-la-sortida-de-laura-riera/

Per aquest escrit -que de fet no es va ni arribar a llegir- ha estat detinguda una persona amb càrrecs per terrorisme (????)

popota ha dit...

Benvolgut Salva,
Gràcies per la resposta, però t'equivoques de mig a mig. Els actes d'exaltació al McVeigh o el Randolph de torn són perfectament legals, i es toleren, i el Gore Vidal de torn treu la cara per ells exactament igual que la fiscal d'Oklahoma -fets-. El mateix passa amb la defensa de les insurgències que tantes vides han costat a l'excèrcit USA, alguna de les quals -em refereixo a les defenses- han estat portades a terme per veterans de guerra.
A on no es toleren aquestes coses és a Cuba, i el que em sembla poc presentable és defensar la vergonya dels mossos com a producte USA quan no és més que un producte cubà. Això, evidentment, al marge de constatar que la única cosa remotament parescuda a l'Audiència nacional que va condemnar la Riera i que hi ha als USA és lo de Guantánamo, i ha estat declarat fora de la llei i de la democràcia pel Tribunal Suprem, per més que els Albertitos de torn no n'estiguin informats.
Bacus,
No sé d'on treus que estic a favor de la manifestació o dels seus convocants. El que he dit i mantinc és que tenen tot el dret a reivindicar el que vulguin, exactament igual que el feixista que esmentes de l'any passat. Pel que em sembla entendre, estàs en contra de la movilització a favor d'una presa política -llegeix les lleis, no estic parlant de presos de consicència, sinó de presos polítics, i no és el mateix- i en contra de que els convocants d'aquesta movilització miressin de prohibir un acte dels dolents, i crec que no hi ha per on agafar-ho.
Salut,

bacus ha dit...

http://hemeroteca.lavanguardia.es/preview/2000/12/15/pagina-17/34087414/pdf.html

popota no fa falta que diguis que estàs en contra, els teus silencis i els de la riera i els seus amics ho diran tot.

estàs a favor de matar per aconseguir uns objectius com per exemple els d'eta?

bacus ha dit...

llavors què, potser hauríem de legalitzar la venta d'armes per auto-defensa oi?

bacus ha dit...

la retòrica d'una parrafada de 100 paraules tipus cagod per no di res a mi no em serveix, 0 o 1 no hi ha res més és simple només un bit, és l'avantatge de ser de números, quasi no et poden entabanar, almenys amb les respostes.

un 3'99 no serveix, això no són collonades metafísiques o abstractes, 0 o 1. Par o Impar.

bacus ha dit...

que només estiguin armat els qui et volen matar


haha

bacus ha dit...

el 0 és par, el 3'99 és un nombre racional impar i estar callat i no dir res és estar d'acord amb matar i exterminar per aconseguir objectius X.

com un rata dins una ratonera física i tangible.

bacus ha dit...

nombres periòdics tipus 1/3 0'^3, impar totes les sortides per no retratar-se que el sang i fetge, entenc que per un costat i l'altre, estan cobertes.

'presos polítics', pfffffffffffffff

bacus ha dit...

la banca guanya popota i amics de 'fatxi' i anti-'fatxi' si un dia us volen el cap podeu estat agraïts, volíeu fer el mateix amb els altres.

per tant ull per ull i dent per dent.

bacus ha dit...

popota que a patxi l'hagin votat les 3 províncies-colònies navarreses és un fatxa, que els altres siguin púrria fatxa-leninista, no problemo........ són els teus 'bons' encara que els poguessin votar res a pelar.


visca la democràcia.

per cert pateixes basquitis o què? ho dic pq ens importa 3 pitus els navarresos i les seves colònies ho dic pq mentre seguim formant part d'espanya ells no paguen rès, maten i les garrotades ens les emportem els catalans que si paguem 20meur....

potser hauries d'anar al oculista.........per veure en claredat qui es l'enemic i qui no.

bacus ha dit...

catalans 20.000 milions d'euros anuals a espanya

valència+balears uns 10.000 milions més.

navarra+les 3 províncies=0 o a sobre els i paguem la y grega del ave...

ho entens o ets tontet?

bacus ha dit...

des de fa 30 anys