divendres, 16 de juliol de 2010

Treballar

Xavier Roig ho té clar, i no podria estar-hi més d'acord ("Pla B: treballar"):

No sé qui guanyarà les properes eleccions, però el govern que es formi té un repte molt més difícil que el simple fet d'aconseguir més poder per a Catalunya. Ha de tornar el nervi a la nació. Fer-nos veure que cal apreciar l'excel·lència. Que la cultura productiva és millor que l'especulativa. Que el mercantilisme és al cor de la nostra història. Explicar a la gent que, molt abans de fer la llista de drets, primer ha de fer la llista de deures. Cal impregnar la societat catalana de la cultura de l'esforç, que ha perdut. Perquè ni els poders públics, ni els sindicats, ni les patronals ens trauran de l'empobriment que arrosseguem.

Hem de tornar a l'individualisme enraonat i a la necessària meritocràcia. I allunyar-nos d'aquest populisme col·lectiu que tant agrada als hispans que no persegueix cap altra cosa que diluir-nos.


Independència, democràcia i treball: treballar, treballar més i treballar millor (com fa molt temps que ens està explicant l'amic Quirze Salomó).

2 comentaris:

Té la mà Maria - Reus ha dit...

donant una ullada al teu blog
una abraçada des de Reus

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Té la mà Maria, gràcies pel missatge.

Josep, he fet una cosa que no havi fet mai abans: esborrar un comentari, per ser extremadament desafortunat i ofensiu. Estic a favor de la llibertat d'expressió, que tu puguis dir el que vulguis, i que jo pugui decidir publicar-ho (o no) al meu blog