dimecres, 21 de juliol de 2010

Similituds

Demana Solidaritat Catalana:

1) Presentar una candidatura unitària a les properes eleccions al Parlament de Catalunya amb el compromís de proclamar la independència i sotmetre-la a referèndum en la propera legislatura (2010-2014)

2) Constituir el Govern de Catalunya per organitzar el procés cap a la creació de l’Estat català en el si de la Unió Europea

I proposava Joan Carretero fa més d'un any ("Patriotisme i dignitat") i molta gent treballa amb aquest objectiu des de llavors:

Per això penso que a les properes eleccions al Parlament s'hi ha de presentar una candidatura d'ampli espectre que tingui com a eix programàtic central la proclamació unilateral de la independència de Catalunya per una decisió majoritària del Parlament, que posteriorment seria sotmesa al corresponent referèndum de ratificació.

Dues peticions legítimes: una, arribar fins al final i amb totes les conseqüències; i dos, anar junts i a la una, amb rigor, professionalitat, patriotisme i generositat.

Dubtes i comentaris? Molts, moltíssims, però de moment me'ls estalvio: és el moment de sumar o de no emprenyar, però en cap cas fer nosa. Ah, i fer-ho bé i ràpid, que queda molt poc per les eleccions i hi ha molta feina a fer.

Visca la llibertat!

2 comentaris:

Jordi Murgo ha dit...

De fet estaria molt be tindre amb nosaltres el pare de la teoria política que avala la via de proclamació unilateral d'independència, amb reconeixement internacional, si no fos vàlida l'opció del referèndum previ.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Sí, tens raó, respecto i molt al Josep Pinyol, tot i no estar d'acord amb tot el que proposa (quan així és, ho comentem amb tota normalitat). Cal reconèixer la seva contribució en aquesta proposta.

Jordi, gràcies pel comentari!