divendres, 14 de maig de 2010

Treballar: més potser, millor segur

Via Economix, comparació de les hores treballades per any a tot el món:

A Espanya es treballa menys hores que a la mitjana de l'OCDE, però més que a altres veïns que estan molt millor que nosaltres. No es tracta de treballar més hores (que també), sinó de treballar millor, més productives, més racional, començant pels propis horaris laborals. I sobretot, des de l'administració pública no posar traves al treball.

I com a exemple de que treballar més no és (només) la solució, compara Grècia i Alemanya: Grècia, quasi rècord mundial d'hores treballades, Alemanya a la cua. Productivitat, canvi en el model productiu, eficiència, absentisme...

1 comentari:

Manel des de l'Exili ha dit...

Si, però també que el que tu fas serveixi per a tot el mon. Al cap a la fi, la productivitat es mesura per el diners que guanyes per hora treballada.
Si el que tu fas només es ven a 5 milions no té la mateixa productivitat si serveix per 50 milions o per 500 o per 5.000 milions d'usuaris.
El problema és que a Catalunya les hores treballades no serveixen per fer productes, serveis o bens per a tota Europa o tot el món. Cosa que si que ho fan els alemanys o holandesos.
Jo que treballo a una multinacional alemanya puc assegurar que les hores treballades són un 30 a 40% menys que a Catalunya. I també es disposa de més recursos i més personal per fer qualsevol tasca. Però es clar, el que produim o donem serveix , es ven per a tot el mon. Les delegacions de la mateixa empresa a Catalunya es treballa quasi el doble, sense recursos i sempre escanyant amb la por que et tanquen l'oficina. En canvi al HQ, aquest estres no hi es tant exagerat, malgrat que es treballa molt menys.