dimarts, 18 de maig de 2010

Làpida per a Eugeni Xammar

Adjunto email/invitació rebuda de l'amic Quim Torra:

Amics,

Gràcies a la tenacitat de Joan Barrera, una xammarià furibund, hem aconseguit reparar una injustícia: que es posi una làpida a la tomba del vell llop de l´Ametlla.

Farem un petit acte, obert a tothom, el dissabte 29 de maig, a les 12 del migdia, al Cementiri de l'Ametlla del Vallès, amb l´Alcaldessa de l'Ametlla, la Directora IES E.Xammar i en Joan Barrera. Els Pristins Fivallers llegiran uns textos.

Però això no seria una celebració com cal sense un bon dinar. Per tant, els que vulguin, a les 2 del mateix dia 29, ens trobarem a la Fonda Europa de Granollers on en Ramon Parellada ens ha preparat un "Dinar xammarià” (preu aproximat 30€) (&)

I encara, si hi ha ànims, a més a més que tothom que tingui alguna cosa a dir d´en Xammar la digui, presentaré ell llibre “Viatge involuntari a la Catalunya impossible”, que va ser castigat amb el Premi Carles Rahola d´assaig l´any passat.

No només esteu tots invitats, sinó que us agrairia que féssiu arribar aquest email a qui creieu que pugui estar-ne interessat.

Una forta abracada,

Quim Torra

(&) Us preguem confirmació a en Joan Barrera (tel. 675.730.106).

Per cert, saps que el Col·lectiu Emma s'havia de dir Col·lectiu Xammar, en homentage al gran Eugeni Xammar? No ho vàrem fer perquè no sabíem si algú es molestaria (no coneixia al Quim per preguntar-li personalment).

Per cert, no sé si el Quim ho sap, però un gran comercial seu és el seu germà, el Pere: no sé com s'ho va fer, però uns quants que no sabíem qui era l'Eugeni Xammar (ho sé, no sóc una persona especialment culta) vam acabar amb el llibre del Quim sobre Xammar, per cert, llibre molt recomanat.

Doncs això, ens veiem el 29 de maig: homenatge merescut, sens dubte. Tard i merescut. Ah, Quim, gràcies per descobrir-nos l'Eugeni Xammar.