dilluns, 31 de maig de 2010

El millor consell de la teva vida

Sóc un fan de Freakonomics, dels llibres i del blog. Fa uns dies preguntaven pel millor consell que has rebut a la teva vida. Recomano l’article (“What’s the Best Advice You Ever Got?”) i les respostes dels lectors (+200).

Alguns consells que la gent ha rebut i que he trobat interessants:
  • “It’s always nice to be asked”
  • “Whenever I am about to do something, I stop and ask myself: ‘Would an idiot do this?’ If the answer is ‘yes,’ I don’t do it”
  • “It’s always more efficient to do it right the first time. Really always”
  • “Once you get your way, shut up”
  • “Don’t forget to say ‘thank you’”
  • “Be a good man in the storm. At times of trouble and hardship, be the friend, family member, or stranger capable of helping people through to better times, not the one creating problems or making them worse (based on a Grey’s Anatomy episode/1985 British song by Level 42)”
  • “Don’t argue with crazy people”
Per cert, molts diuen que han rebut aquests bons consells, que pensen que són genials… i que tan de bo els haguessin fet sempre cas. El dia del meu casament la meva mare em va dir: “no aneu mai a dormir enfadats”... i el mateix, tan de bo li fes sempre cas. No sé si és el millor consell que he rebut mai, però sí que és un gran consell (i de fet l’únic que em ve ara al cap).

Pensaré en un bon consell per l’Àlex i la Vinyet. Estic escrivint un llibre per l’Àlex (després faré un per la Vinyet), i un capítol es diu “Et vull feliç i bona persona”, que no sé ben bé si és un consell. I també tinc l’esborrany d’un llibre pensat per estudiants abans d’incorporar-se al mercat laboral que es diu “Tant de bo ho hagués sabut” (he de millorar el títol) sobre consells per la vida laboral. El llibre comença però amb la següent frase:

“We are generally the better persuaded by the reasons we discover ourselves than by those given to us by others” (Blaise Pascal)

Quin és el millor consell que has rebut mai a la teva vida?

3 comentaris:

Joan ha dit...

"només l'acció trascendeix", una lliçó molt evident després de pendre'n consciencia. molt interessant l'article. i amb molta curiositat per llegir un llibre signat per tu.
una abraçada!

Eva Mercader ha dit...

M'agrada molt el teu escrit, es bèn accertat compartiros, ja que es més gratificant donar-los i veure que transforma a la persona.
Jo tinc dos que sempre m'acompanyen:
"Nadie te ofende si tu no quieres".
"Lo que no te gusta de los demás es lo que no soportas de ti misma, todos somos espejos".
Mi madre.
Aquets em fan créixer cada día, respetar als altres i estimar-los sense cap perjudici.
Espero que li arribi al que ho necessiti.
Salutacions.

AP ha dit...

En Vicenç Ferrer... O father Ferrer... em va dir.. creu amb el deu que
vulguis, resa com vulguis, vesteix com vulguis però... no abandonis mai
l'acció. L'acció aquí, en aquest món, que faci millorar la vida de tots,
de tu i del altres.

AP