dimarts, 23 de març de 2010

Llibre recomanat: "El camí de la independència" de Salvador Cardús

Es llegeix molt ràpid, molt ben escrit i molt interessant. I veritats com un temple: "El camí de la independència" de Salvador Cardús.

El llibre té dues parts: en la primera explica "el deure de la independència" (gran concepte, més potent que "dret a decidir"), i explica per què molts catalans diuen "prou" i aposten per la independència, per què la independència és l'únic camí possible (davant la impossibilitat de l'Espanya federal o la inutilitat de l'anar fent, mantenir el status quo), i com és i ha de ser l'independentisme: té raó quan diu que de vegades el pitjor enemic de l'independentisme són els propis independentistes.

La segona part del llibre recull articles de Cardús dels darrers anys: és un plaer llegir-lo cada setmana a l'Avui, i també és molt interessant recordar allò que ha escrit els darrers anys. No surt el genial article "Dins la ratera" (segurament perquè tot i parlar del genial concepte ratera i gàbia de la política catalana ho fa en el context de l'article "Patriotisme i dignitat" de Joan Carretero), però en surten d'altres molt interessants com el també genial "Els sense nom".

Et recomano de veritat aquest llibre. I et recomano, sobretot, que el regalis als teus amics que tu saps que són independentistes però que ells encara no ho saben, o no s'ho creuen, o el que sigui: els necessitem, necessitem a tots, i aques llibre pot fer part de la feina.

Enhorabona Salvador Cardús per aquest llibre: "El camí de la independència".