diumenge, 22 de novembre de 2009

Rei de les subprime fa donació a NYU

Fa uns dies explicava ("Lliçons d'un que s'ha forrat amb les subprime") que John Paulson havia guanyat 4.000$ milions apostant contra les subprime. Avui llegeixo que ha fet una donació de 20$ milions a la seva universitat, a la meva, a New York University. Sempre m'ha encantat aquest concepte dels americans de giving back a la societat, ja sigui a la pròpia Universitat o a través d'una ONG (com Bill Gates o Warren Buffett).

Curiós, la donació és per dos càtedres: una amb el seu nom, i l'altra dedicada un altre antic estudiant que va contribuir decisivament a la creació de la bombolla, Alan Greenspan. Un senyor, reconeixement als que l'han ajudat.

Hi ha qui pensa, "guanyant 4.000$ milions, faltaria més que donés 20$ milions a la seva universitat, no?". Bé, a aquests els respondria que aquests 20$ milions és només l'inici, ja veureu. Que la seva contribució ja la fa pagant impostos, i que si dóna 20$ milions és perquè li dóna la gana. I que quanta gent coneixeu que guanyi 100.000€ a l'any i doni 500€ a la seva Universitat? I que guanyi 50.000€ i en doni 250€? Doncs això, que no té cap obligació i retorna part del que ha guanyat a la societat, perquè vol, i tan de bo més persones fessin això, allà i sobretot aquí.

Lliçons setmanals d'un inversor d'èxit: com ho va fer i què fer una vegada es guanyen diners.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La forma d'actuar dels americans és molt diferent de la d'aquí. Realment, gestos com aquests aquí costarien de veure.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Tens raó, jo no en recordo gaires...