dimarts, 24 de novembre de 2009

Iniciativa watch: Herrera no "s'entera"

El crack Joan Herrera, substitut de l'altre crack Joan Saura, ha dit que si el nou Estatut "no cap a la Constitució, cal canviar la Constitució o canviar el Tribunal Constitucional". Ja sé que Herrera no és la persona més espavilada del món, però sap (o hauria de saber) que canviar la Constitució és impossible (almenys canviar-la en termes favorables a l'autogovern de Catalunya), i que canviar el Tribunal Constitucional, que serà sempre per un pacte PSOE-PP (i el PSOE també té vocals contra l'Estatut), tampoc serviria per res. Ho sap o ho hauria de saber, és tonto o es fa el tonto, i no sé què és pitjor. I a més, per què ha de ser Espanya un estat federal, si els espanyols no volen ser un estat federal? Què és més fàcil, convèncer als espanyols que siguin com els catalans volem, o convèncer als catalans que podem ser allò que volem ser?

Si el nou Estatut no cap a la Constitució només hi ha dues vies: acceptar que aquest és el sostre d'autogovern de Catalunya, o no acceptar-ho... i marxar. Sense solucions intermitges, sense solucions impossibles com canviar lleis i institucions espanyoles. Herrera, no "t'enteres" (de fet, ni en això ni en gairebé res).

P.D. Ull, que si poden repeteixen el tripartit. I ull, Saura ha dit que no serà cap de llista, però que vol seguir sent Conseller d'Interior. I ull, per si algún encara en dubtava, Iniciativa no és sobiranista, alguns (potser molts) militants ho són, però la seva política i el seu candidat no ho són.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sense cap mena de dubte: es fa el tonto. Són molt més "llestos" del que volen semblar.

David ha dit...

Aquests d'Iniciativa, mentre els deixin comprar fruita de conreu biològic i anar en bici ja són feliços... Ja veuries com sortirien al carrer si algun dia un tribunal prohibís la limitació dels 80 km/h :)

Joan Arnera ha dit...

Home, molts molts militants no m'ho sembla, que siguin sobiranistes. Un altre mite ridícul que hauríem de contrastar.
Salut!

Miquel ha dit...

Altres coses potser no, però aquests d'Iniciativa saben fer la viu-viu molt bé, i així, anar fent, ja porten dues legislatures al poder. A la conclusió que jo arribo és que la seva única estrategia política és perpetuar-se en el càrrec.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Albert, tan de bo siguin més llestos del que semblen...

David, tens raó, les seves motivacions són, com a mínim, surrealistes.

Joan, penso que sí, que Iniciativa té militants (i votants) sobiranistes, no sé si molts o pocs, i és a ells que hem de convèncer.

Miquel, prioritzen el càrrec, en cap moment es plantegen que, si no es cumpleix el seu programa, no pactaran amb els socialistes.

Gràcies a tots pels comentaris!