dilluns, 30 de novembre de 2009

Emprenedor, no llencis la tovallola!

Grans idees i projectes han tingut també grans dificultats per aconseguir finançament. I, per sort, per ells i per nosaltres (els consumidors), no es van donar per vençuts.

En un acte de modèstia interessant, l'empresa de capital risc Bessemer Venture Partners (que que van invertir, entre altres, a Skype) explica el seu anti-portfolio, grans oportunitats que van deixar escapar (i reconeixen que si haguessin invertit s'haurien forrat i retirat). Expliquen com van analitzar i van decidir no invertir entre altres a Google, eBay, PayPal, Apple...

Algunes reflexions:
  • Ser emprenedor és complicat, per més bona que sigui la idea i l'equip
  • Els més llestos també s'equivoquen
  • No desesperis si et costa aconseguir capital. La culpa potser no és de la idea, sinó que els inversors no l'entenen (planteja't però si t'hauries d'explicar millor)
  • No passa res reconèixer que t'has equivocat, com fa aquest Venture Capital. És més, a mi em genera confiança que ho reconeguin (confiaries en algú que et diu que no s'ha equivocat mai?)
Pots trobar més informació a Anti-Portfolio.

I sobre inversions, m'ha vingut al cap aquesta foto que surt a la gran pàgina de Xavier Sala-i-Martín: haguessis invertit en aquest equip?
P.D. Emprenedors, ànims, el país us necessita. No-emprenedors, homenatgem als emprenedors, a tots, als que se'n surten i als que no.