dimarts, 29 de setembre de 2009

Candidatures de Reagrupament (I)

Dissabte que ve és el 1er Congrés de Reagrupament, moment clau d’un projecte amb dos eixos fonamentals: independència i regeneració democràtica. En el Congrés també s’escollirà la nova direcció de Reagrupament: s’han presentat 72 candidats, i s’han d’escollir 18. Es vota directament al candidat, sense llistes tancades, arriscat però coherent amb la reivindicació de llistes obertes de Reagrupament.

He revisat les credencials dels 72 candidats (les pots trobar clickant aquí) i la veritat és que n’hi ha moltes persones amb molta qualitat, preparació i compromís. Durant els propers dies aniré comentant alguns dels candidats que es presenten. És només una aproximació personal a alguns candidats que conec o que, sense conèixer-los, penso que val la pena tenir-los en compte. Dit això, recomano a tots els associats de Reagrupament que, més enllà d’aquest escrit, revisin la llista de tots els candidats i preguntin a altres companys quins candidats coneixen i quins recomanen votar.

Avui vull començar per les dones: malauradament es presenten poques, però les que conec em generen una gran confiança. Com la Rut Carandell, advocada i mediadora, mare de família, i motor de Reagrupament des dels inicis; la Imma Prat, la mare de l’Eloi, de Sant Vicenç dels Horts, filòloga catalana que, entre moltes virtuts, diu sempre el que pensa; o la Caritat Garcia (advocada, Terres de l’Ebre), la Sandra Lomas (llicenciada en Història i Comunicació, Baix Camp) o la Carme Roure (Metge i Odontòloga, Lleida), que porten (molts) mesos treballant pel projecte de Reagrupament. Només tinc bones paraules per totes elles, i penso que farien una gran feina.

També es presenta Imma Bellafont, d’Osona, fundadora i directora de la llibreria La Tralla i presidenta del Gremi de llibreters de Catalunya. No la conec personalment però en tinc molt bones referències bones. I també hi ha altres candidates que no conec, com la Laia Cubells, la Isabel Farré o l’Esther Ponsa, però que us animo a que llegiu les seves credencials i valoreu també la possibilitat de votar-les.

Sempre he estat en contra de les quotes, però seria bo que la nova junta de Reagrupament tingués una alta presència femenina. I això sí, votar-les, a ella i a qualsevol candidat, per les seves credencials.

Demà (si trobo el moment per fer-ho!) més candidats. I per guanyar temps, visita la web on surten tots els candidats.

P.D. Jo no em presento, no sigui que sortís (!) és quedés sense entrar a la Junta de Reagrupament algú molt més preparat que jo. Dit això hi ha feina per tots, per mi, per tots els associats que no es presenten, i per tots els candidats que, malauradament, no sortiran escollits.