dimecres, 13 de maig de 2009

Pedagogia: tirà Hugo Chávez

Informació per tots aquells que de bona fe pensen que Hugo Chávez és el gran llibertador (i dedicat a tots els còmplices que li riuen les gràcies): un estudi demostra que el règim d’Hugo Chávez ha perseguit als seus opositors. No sols als líders de l’oposició, sinó als quasi 5 milions de persones que van signar a favor de què Chávez plegués.

Segons un estudi que s’ha fet ressò la sempre interessant web de Freakonomics, aquests quasi 5 milions de persones van veure baixar els seus ingressos un 5% i la taxa d’atur va augmentar un 1,5% després de donar suport a l’oposició. Això sí, tot Veneçuela se’n va ressentir: aquesta mesura ha suposat una caiguda del PIB del 3%.

Com ho va fer Hugo Chávez? Fàcil: va distribuir la llista de tota la gent que va donar suport a l’oposició amb un simple software a tot el sector públic (i quin pes té el sector públic a Veneçuela?). I, òbviament, va haver represàlies. Fins ara es coneixien molts casos, ara hi ha evidència estadística.

Maleeixo Hugo Chávez i tots els seus còmplices, els d’allà i especialment els d’aquí.

2 comentaris:

Miquel ha dit...

I això que per alguns d'aquí el moviment que encapçala segueix sent digne d'admiració i d'adulació.

Salvador Garcia-Ruiz ha dit...

Comentaris publicats a la web del Directe.Cat:

15.05.2009 ! 22.23 h
#3 Lo Panadó ! Segrià
M'afegeixo als dos comentaris existents, tendenciós total.
15.05.2009 ! 17.09 h
#2 Roger ! Barcelona
L'oposició veneçolana els costa poc fer-se les victimes, i no paren d'atacar a Chavez per tal de recuperar el poder perdut al 1999 de manera democràtica.Per què no es diu que en Manuel Rosales està reclamat per les autoritats veneçolanes per frau fiscal?.Ah, que està exiliat al Perú.Trobo una mica tendenciós aquest article desinformatiu.Quina decepció a aquests de directe!cat que li fa al joc al sistema capitalista, m'heu decepcionat molt.Llastima.
15.05.2009 ! 00.29 h
#1 popota ! República de Gràcia
Ho superaran. Tal i com estan les coses per allà, que hi hagi una mínima redistribució de la riquesa com la que està fent el chavisme és quelcom necessari, per molt que les elits encarreguin estudis sobre el poder adquisitiu que perden. En el que sí està fallant miserablement el chavisme és que aquest 1,5% d'enxufats que han fomut al carrer amb gran dolor de les xarxes clientelars de l'anterior règim de bipartidisme corrupte i lliberticida ha estat substituït per gent de la mateixa calanya.
Salut, i aprofito per maleïr els estudis d'impacte en el PIB cuinats amb prejudicis ideològics, dels quals n'hi ha una bona pila a UK sobre els beneficis del turbocapitalisme i les polítiques fiscals d'aquests estafadors de la Tercera Via.